Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz a matek érettsé...

Mennyire nehéz a matek érettségi? Kb. hanyasra kellene teljesítenem?

Figyelt kérdés
Most vagyok elsős gimnáziumban, de már konkrét terveim vannak a továbbtanulásomat illetően. A Miskolci Egyetem Gazdasági vagy Bölcsészettudományi karára szeretnék bekerülni. Azonban fogalmam sincs, hogyan fogok matekból leérettségizni. Mindenből szín ötös vagyok szó szerint, azonban matematikából hármasra állok, egyszerűen nem tudok jobb lenni. Mindig meggyűlt vele a bajom. Szerintetek legalább egy hármast össze kellene majd hoznom? Vagy a kettes már nagyon gáz? Hjaj, még nagyon messze van, de mostanában nagyon sokat gondolkodom ezen.

2017. jan. 9. 21:15
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére a mai pontszámítási rendszer kedvez azoknak, akik 1-1 érettségi tárgyból nagyon gatyául állnak. Megbukni ne bukj meg, igazából amennyiben a pontszámításnál 'duplázni' szeretnél, akkor a kutya nem fogja tőled megkérdezni és sehol nem számolják bele, hogy a matekérettségid hogy sikerült.

Az pedig, hogy addig is mit csinálj, a legfontosabb az, hogy ne maradj le. Ha nem megy most egy-egy témakör, lehet, hogy azért van, mert nincs meg az alapja. PL. nehezen fognak menni a törtes egyenletek, ha a törtek összeadásával baj van. Szóval érdemes ilyenkor visszatérni a gyökerekhez. Egyébként a felkészüléshez nézhetsz videókat, vagy egy magántanár sem kerül borzasztó sokba, ha olyat fogsz ki.

2017. jan. 9. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!