-Ti hanyasra éretségiztetetek? -Diplomátok van-e? (esetleg) -megérte-e tanúlni? , -hanyas tanulók voltatok? Mi a munkátok?
Eredetileg a kiírt kérdésekre akartam válaszolni, de én jó tanuló voltam, most vagyok egyetemista, de gondolom itt a magyarázó rész lenne a fontos, hogy nem jó tanuló is vitte-e sokra. A válasz: igen, vannak ilyenek. Én is ismerek olyat aki elég gyenge tanuló volt, szakközépben magyar, töri stb tárgyakkal bukdácsolt, reál tárgyak jobban mentek de az is 3-as,4-es. Aztán a végére összeszedte magát, annyira hogy nem lett olyan húdejó érettségije, de felvették egyetemre, most államvizsgázik mérnökinfós szakon, de már el tudott helyezkedni, jól keres. De olyan is van aki az asztalos szakmát tanulta ki, mert nem tudott volna tovább tanulni. Ért hozzá, nagyon ügyes, igényes a munkájára, szóval kap elég sok megrendelést, jól meg tud élni pedig nincs egyetemi végzettsége se.
Sajnos sok ellenpélda is van, aki le se érettségizett vagy műkörmös OKJ-ig jutott és most szalag mellett dolgozik.
De a jó érettségi se garancia, hogy valaki sokra viszi.
Jegyeken lehet javítani, rosszul sikerült érettségi esetén újra meg lehet próbálni bizonyos tárgyakból újra érettségizni, vagy egy jó szakmát kitanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!