Mi történik az első pár napon az egyetemen?
12.-es vagyok,alig várom,hogy egyetemre mehessek. Viszont hiába voltam nyílt napokon, maga az egyetem 'menete' nem teljesen èrthető számomra. Tudom,hogy vannak zh-k meg ilyesmi, de örülnék,ha valaki elmagyarázná :)
18/L
Első előadásokon elmondják a követelményeket, mikor lesz zh (megvannak adva már év elején az időpontok!),diákat hogy találod meg ilyensmi.
Gyakorlatokról általában 3x lehet hiányozni,de ez nagyon-nagyon változó.Laborrol nem igazán tűrik meg a hiányzást (max 1, de azt is pótolni kell).
Az előadások általában nem kötelezőek, de van ahol pl pluszpont a zh-n vagy megajánlott jegyhez kell, de van olyan óra is amire kötelező bejárni és katalógus van.
Azt ajánlom, hogy év elején 2-3-4x menj be minden előadásra, és utána már ki tudod szűrni, hogy melyikre érdemes és melyikre nem érdemes bemenni.
A tárgyfelvételt egyeteme vállogatja, hogy első félévben neked kell intézni vagy felveszik neked.
Az óráid nagy valószínűséggel nem egymás után következnek majd mint a középsüliban, így simán előfordul, hogy pl reggel 10kor van egy gyakorlatod és 16kor egy előadásod:)
Kiegészítés:
A megajánlott jegy annyi, hogy bizonyos tárgyakból lehet szerezni megajánlott jegyet jó félévi teljesítménnyel, és akkor abból a tárgyból (ha elfogadod) nem kell vizsgáznod, szóval ezekre érdemes nagyon rámenni.
Laborokon (általában műszaki karokon) van beugró, ami ilyen rövid kérdéseket tartalmaz, és ha nem írod meg x%ra akkor kivágnak a laborról, nem csinálhatod meg a mérést.Ezt kb 2x lehet eljátszani de ezeket is pótolni kell, ha nem megy, buktad a tárgyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!