Töri érettségire mennyit tanultatok? Mit érdemes még átnézni?
évszámokat, negyedikes könyvet.
én hónapokig tanultam minden nap keményen, de nem fogom tudni a törit. kizárt, hogy jól megírjam. tele van szemétparaszt kérdésekkel.
egyebkent en az evszamokkal nem bajlodok, ugyis ott lesz az atlaszban. talan a II. vh-s evszamokat erdemes atnezni, mert azt volt, hogy honapra pontosan kertek.
nem tanultam ra sokat, bar faktos voltam, szoval nekunk eleve tobb mindent kellett tudnunk, es talan konnyebb a dolog olyan szempontbol, hogy tolunk rendesen megkoveteltek, mindig irtunk esszeket is.
nagyon erdemes atnezni:
I. gorog es romai allamszervezetek, iszlam, papasag
II. varosok kialakulasa, rendiseg, oszman birodalom, kozepkor muvelodese, hunyadiak, anjouk, szent istvan, foldrajzi felfedezesek, reformacio-ellenreformacio, angol alkotmanyos monarchia felepitese, francia abszolutizmus, rakoczi-szh.
III. felvilagosodas, francia forradalom, eszmek, elso es masodik ipari forradalom, amerika, maria terezia, II. jozsef, az egesz magyar reformkor - kulonos tekintettel 48/49-re, kiegyezes, nemzetisegi kerdes, tarsadalmi valtozasok magyarorszagon
IV. szinte minden - foleg magyarorszag helyzete a vilaghaborukban es kozott, illetve a kommunizmus magyarorszagon (rakosi, kadar), rendszervaltas, jelenlegi valasztasi rendszer stb.
ezek mind eloszoktak fordulni az erettsegin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!