Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen a piarista gimnázium?...

Vktra kérdése:

Milyen a piarista gimnázium? Mivel foglalkozik?

Figyelt kérdés

2016. dec. 25. 15:40
1 2
 11/17 anonim válasza:
54%

Szia. Én most is a pesti piarba járok már második éve. A marketinges témával egyet lehet érteni, bár az is lehet, hogy tényleg ennyire jó és ez csak végén, visszagondolva vagy esetleg csak évtizedek után tudatosul.

Szóval. Gondolom most írtál felvételit és nem tudod, hogy hova menj...

Nyugodj meg, ez az iskola nem olyan mint amilyennek ezt leírták, ez maximum a kommunizmus közepén lehetett divat, hogy mindenki alkoholista és veri a gyerekeket.

Nekem például egyetlen szerzetes tanárom sincs, sőt a tanáraim fele nő.

Ha elég belevaló vagy és meg tudod ítélni, hogy mit ne vegyél komolyan a tanárok hülyeségeiből és mi az ami tényleg fontos akkor nem lesz bajod. Ha úgy képzeled el az iskolát, hogy a tanárok 70 körüli papok és ha valami nem tetszik nekik akkor egyből büntetnek, tévedsz. Az én osztályfőnököm 32 éves, férfi, lehet vele úgy beszélgetni mintha haverod lenne, az osztálytársakkal pedig lehet állatkodni egyfolytában (30 fiú általában).

A lányokkal sem hiszem, hogy problémáid lesznek, az első néhány évben a tanulás a legfontosabb, utána pedig lehet időd másra is. Főleg, hogy az iskola a város közepén van, ahol nincs hiámy lányokból. (biztos lesznek jó arcok is az osztályodban a néhány stréber mellett)

Szóval ha bátor vagy, gyere.

2017. jan. 24. 21:50
 12/17 anonim ***** válasza:
81%

2000-2006 ban is verték a diákokat.

Gyüre Imre

Mészáros

Bab

2017. jan. 25. 17:35
 13/17 anonim ***** válasza:

@11:

Brutális, hogy mennyire gyorsan változik, ezen mi is mindig megdöbbenünk. Egyre kevésbé piarista a pesti iskola is, de így, a 21. század második évtizedében még annak a kevésnek sincs SEMMI létjogosultsága se.

Mondj egy okot, hogy miért jó, hogy nincsenek lányok, mondok kettőt, hogy miért rossz. Márpedig a gimnáziumnak a fiúiskola mivolta jóformán az egyetlen különlegessége, ha ezt elvesszük, a piar mondhatni tényleg csak egy iskola lesz a sok közül.

Az alkoholista tanárok nem csak a régmúlt részei. Senki nem a hetvenes évekről beszélt, annál mindenkinek frissebb a tapasztalata. Szerintem valamilyen szinten sajnálatot érdemelnek, mert végső soron ők is csak áldozatai voltak a rendszernek, és az alkoholizmus a szenvedésük tünete volt. Amúgy én még abban se vagyok biztos, hogy a renden belül az alkoholizmus csökkenő tendenciát mutatna, inkább az van, hogy a diákokat jobban megviselő (alkoholista és/vagy durva) tanárok egyre inkább más feladatot kapnak (üdülőgondozás, tanulmányút, stb.).

A marketingről amit mondtam meg nagyon félreértetted, nem tudom, hogy direkt vagy véletlen: most a világ legjobb ötletének tűnik oda járni, de megfelelő idő eltelte után, amikor látod, hogy azok között, akiket onnan ismertél, mennyi senkiházi bohóc van, illetve máshol is végeztek rendkívül értelmes, minden tiszteletet megérdemlő emberek, rájössz, hogy a piar hozzáadott értéke jóformán 0. Tanulmányilag és emberileg egyaránt (az utóbbi gyakran inkább negatív, lásd az #1 egykori osztályfőnökét).

A marketing amúgy is egy érdekes dolog: az iskolának erős hajlama van kivenni a részét a jók érdemeiből és elzárkózni a rosszak kudarcaitól. Pl. ha valaki leginkább ciki (pl. K. G. politikus, aki Kecskemétre járt, amikor az ottani piar is nagyon piar volt), akkor "mi is hozott anyagból dolgozunk" és "mindenhol van selejt". Sose hallottam OKTV-n helyezést elért diák kapcsán, hogy "jó alapanyag" meg "felfelé kiugró": az bizony az iskola érdeme.

2017. jan. 25. 21:23
 14/17 anonim ***** válasza:

A pesti piar sportéletéről tud írni valaki (régi/új) diák valamit? Hogyan zajlik egy tesióra?Mik a követelmények?

Délutáni edzések mik és milyenek?

2017. febr. 5. 22:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Régi bp-i Piar diákként nincs értelme nyilatkoznom, ebben csak az újak tudnak érdemben bármit mondani, mert másik épületben voltunk és nagyon gyenge volt a testnevelés, még azt is tiltották, hogy szünetben mozoghassunk.

Van egyáltalán azóta diákok számára mozgásra használható iskolaudvar a budapesti Piarban?

2017. febr. 6. 13:13
 16/17 anonim válasza:
72%
Hogy milyen a piarista iskola? Gusztustalan, semmikeppen nem ajanlom. Sajnos en is ugy vagtam bele ebbe az egesz piarista eletbe, hogy huha, nagyon jo, de sajnos nem... egyszeruen hihetetlen, hogy mi folyik itt ebben az iskolaban, szornyu. Egy boldog arcot nem latsz. A tanarok ahelyett, hogy segitokeszek lennenek random baromsagokert vernek be egyest(pl.,,órai munkához valo hozzáállás”). Elegem van az egeszbol, misek, nagy elvaras. Egy fos, ha nem muszaj ne tedd be a labadat piarista iskolaba.:)
2020. jan. 13. 23:02
 17/17 anonim ***** válasza:
#16os:Melyik sulijuk,amire írod ezt?Mert több is van.
2020. jan. 14. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!