Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi volt a véleményetek a mai...

Mi volt a véleményetek a mai érveléses részről az érettségin? :D

Figyelt kérdés
kiváncsi vagyok,ki hogy oldotta azt meg..:)
2010. máj. 3. 12:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A legjobb az volt, mikor elolvastam, mit várnak el: 3-8 oldal mondom lol

megnézném ki az aki 8 oldalt ír ilyen szar témákról :D

2010. máj. 3. 13:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Én a novellát választottam, az érveléshez hozzá se tudtam szólni :D
2010. máj. 3. 13:09
 13/17 anonim ***** válasza:

ÉRVELÉS

A Ne félj! Beszélgetések Szabó Magdával című kötetben található, Lettem, aki vagyok című interjú részlete:

Riporter: Az író nem csak saját családjának életét éli, nem csak egyetlen otthonba bejáratos. Én azt hiszem, regényhőseid jellemére, sorsára is visszahat az otthon, amelyben élnek, pontosabban amit teremtesz köréjük.

Szabó Magda: A hőshöz olyannyira hozzátartozik az otthona, hogy én hozzá sem tudok kezdeni a regényíráshoz, amíg nem ismerem. Többnyire mérnöki pontossággal alaprajzot készítek, amelybe belerajzolom az ajtókat, a bútorokat is. Mire írni kezdek, már pontosan tudom, ki milyen tárgyi és szellemi környezetben él.

Mi a jelentősége a térnek, a tárgyi környezetnek a műalkotásokban, és a hétköznapi életben? Jellemző-e a környezet egy valódi, illetve kitalált személyre; jellemezhető-e egy valódi, illetve kitalált alak a környezetével? Érvelő fogalmazását irodalmi példákra alapozza!

No ez volt a feladat. Hát én végig futottam rajta, de nagyon értelmezni sem tudtam, hogy ebben mit kéne csinálni. Amúgy is jobban fekszik a novella, szóval rögtön azt választottam, nem nagyon mélyültem el az érvelésben.

2010. máj. 3. 13:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Először úgy gondoltam, hogy a három választhatóból egyik szarabb, mint a másik, úgyhogy az érvelést választottam, de végülis nem is lett rossz.. Majd kiderül
2010. máj. 3. 14:01
 15/17 anonim ***** válasza:

nekem annyi volt a véleményem,hogy "what kind of fuckery is this?" és akkor lapoztam is tovább

persze sokan voltak, akik jól beszopták, mert érvelésre hajtottak, mégse tudtak vele mit kezdeni

2010. máj. 3. 14:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én érveltem.

Kicsit magam is meglepődtem, mindenesetre jó távolról kezdtem, hoztam egy kis vallástörténeti meg primitív népek világszemléletés dolgot (alleluja mircea eliade, tudtam jó leszel valamire:D), hogy miképp teremti meg az ember a saját környezetét utána pedig a visszahatást, a determinációt fejtettem ki. Csak ezek után jöttek az irodalmi példák, biblia és illiász, rámutatva a kétoldalú kapcsolatra személy, nép és környezet között. hektor családi fészke és agamennon sátra egyben a héroszokat is bemutatja, hektorr ezért is, az önmaga képére alkotott mikrouniverzumért küzd azaz az erényért.. innen meg egyenes út volt a hazafiasság mint olyan, felhoztam még szondi apródjait, miszerint drégely vára szimbolikus helyszín, mely meghatározza a művet, de itt már a vár elbukása után is ki lehet állni az erény mellett.. a szétválás napjaink válsága, fogalmaink kiüresednek, sötöbö sötöbö sok hamvas bélás megmondást beleraktam a mai kor emberéről, aki nem tud semmit és nem találja a helyét, megcáfoltam a világpolgári és környezetétől függetlennek mutatkozni kívánó embereket és utána lezártam egy tamási áron idézettel, miszerint "azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne":D

2010. máj. 3. 16:25
 17/17 anonim ***** válasza:
brutális vagy utolsó... tuti maximális pontszámot kapsz.
2010. máj. 3. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!