Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Be lehet e kerülni rendészeti...

Be lehet e kerülni rendészeti szakközép után közszolgálatira? ( A többi lent)

Figyelt kérdés
Ha valaki elvégzi a rendészeti szakközépiskolát és jelentkezik a közszolgálati egyetemre, akkor azt nem igazán akarják félveni? Állítólag csak nagyon ritkán sikerül bejutni a szakközépiskola után. Másik kérdésem pedig az lenne, hogy csak emelt törivel vagy magyarral lehet békebeli az egyetemre?

2016. dec. 12. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:

A felvételi nem akarás kérdése, pontszámok döntenek.

A "félévenni" az gondolom "felvenni", de a "békebeli" az mi? "bekerülni"?

A felvi-hu-n meg tudod nézni, hogy melyik szakirányra mivel lehet bekerülni, és előzőleg mennyi volt a ponthatár.

2016. dec. 12. 22:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Tudom már annak utána néztem. Elnézést de be van állítva a tabomon a szó javító és minden sz*rra át írja amit írok..

De azt hallottam,hogy ha rendészeti szakközépbe megyek és azt a 2 évet elvégzem ne is próbáljam meg az egyetemet mert 100%ból 10% hogy felvesznek onnan.

2016. dec. 13. 20:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha elvégzed a 2 évet, akkor előtte aláírsz X időre a rendőrséghez (ha jól tudom a képzési idővel megegyező, azaz 2 év). Tehát közvetlenül utána a szolgálat következik, és csak utána esetleg a továbbtanulás.

Viszont ha már a szakmában vagy, sokkal egyszerűbb a "belügyi rendészeti ismeretek" emeltet megcsinálni.

Kb. 20-szoros a túljelentkezés (bűnügyi nyomozó szakirány), így ha csak 10%-ot vesznek fel, az is dupla esély :)

Ha jól tudom, esti tagozat is van, de csak rendőröknek, és csak ha a parancsnokod támogatja. Oda (ha ezek a feltételek már megvannak) könnyebb bekerülni.

2016. dec. 15. 07:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ :)
2016. dec. 30. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!