Egyetem-, illetve szakváltás?
Sziasztok!
20 éves egyetemista lány vagyok, idén ősszel kezdtem el turizmus és vendéglátás szakot Budapesten. Sosem érdekelt különösképpen ez az irány, legalábbis nem olyan szinten, hogy ilyen téren akarjak elhelyezkedni, mégis hagytam (tudom, vessek magamra), hogy a szüleim rábeszéljenek és eltérítsenek a személyes álmaimtól. Arra, hogy ez a szak mennyire nem nekem való, most az első félévem világított rá, ugyanis szorító mellkassal és keserűséggel jártam be minden egyes nap az óráimra, semmi sem tetszett vagy fogott meg, végig az járt a fejemben amit valójában csinálni szeretnék. Most, hogy lezárul az első félév, nem tudom ezt a boldogtalanságot tovább magamban tartani, így elhatároztam magam, hogy váltani fogok. (A szak, amire járni szeretnék nem csak másik karon, de másik egyetemen is van.)
Keresgettem a neten hogyan működik ez az egész - elég tudatlan vagyok még ilyen téren -, de szinte semmi hasznosat nem találtam.
Valaki tudna nekem segíteni ebben esetleg? Hogy néz ki ez a folyamat, hányadik félévemig tudok váltani, meddig ingyenes, passziváltatás, stb.
Nagyon megköszönném!!
Szia!
Ha nagyon nem akarsz bejárni, passziváltathatod a következő féléved (ez nagyon egyszerű, a neptunban regisztrációs héten a bejelentkezésnél aktív helyett passzívra állítod magad), elmehetsz dolgozni, és jelentkezhetsz a felvi.hu-n a vágyott egyetem(ek)re - ugyanúgy, mint a jelenlegire. Tudtommal egymás után 2 félévet lehet egyhuzamban passziváltatni. Szerintem ez nem kerül pénzbe, ha pedig önköltségesen vagy, akkor nem kell a tandíjat fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!