Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gyorsítás hatására nem romló...

Gyorsítás hatására nem romló íráskép, folyóírás?

Figyelt kérdés

Valahol hallottam róla, hogy létezik a kézírásnak egy módszere (betűkészlete?) amellyel gyorsan írva is olvasható marad az írás, de sajnos nem tudták nekem megmutatni. Valaki esetleg ismer ilyet?

A saját írásom sajnos nagyon rossz, lényegében olvashatatlan. Ha gyorsan kell kézzel írnom, akkor még a nyomtatott betűim is eltorzulnak mára már, ráadásul nem gyorsabb a folyóírásnál.

Gyakorolnék naponta 10-15 percet, vagy hetente 1-2 órát az írást, de csak olyan típusú írás esetében, amelyet valóban érdemes elsajátítani.

Egyébként a saját írásomban azt látom problémának, hogy nagyon sokáig görcsösen ragaszkodtam ahhoz, hogy minden hurok és "kacskaringó" benne legyen, ahogyan azt 1. osztályban tanultuk, de sajnos az egyszerűsítések hiánya a gyors írás szükségével azt hozta, hogy a vonalvezetés viszont romlott (tehát pl. ott volt a hurok, de nem olyan volt az alakja).

Nem szeretnék saját írás kitalálásán fáradozni (hiszen nem is vagyok szakértő), ezért lenne jó, ha valaki tudna mondani jó fajtát.

Köszönöm előre is hasznos hozzászólásokat!

2016. dec. 6. 21:40
 1/2 nemma ***** válasza:

Én nem ismerek "írásfajtákat", de az én írásom olyan, hogy ha gyorsan kell írnom, akkor nagyon "pattógós" nagy lendülettel írok. A gépírás betűkészleteihez hasonló, de közelebb vannak egymáshoz a karakterek, így folyamatosnak tűnnek.

Nem hinném, hogy vannak különböző fajtájú írásmódok, mindenki máshogy ír...

2016. dec. 17. 02:19
 2/2 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy különböző helyeken, időkben különböző kinézetű betűket használnak, használtak. Pl. régen nagyon bonyolult, cifra betűk voltak a divatosak, manapság már egyszerűbbeket használunk, pont a praktikussága miatt. De pl. míg Magyarországon kerek betűket használnak, Szlovákiában szűkebbeket, Angliában, Amerikában kevésbé kötött, nyomtatott karakterekre hajazó betűk a standardak, amiket az iskolákban tanítanak.

Arra lennék kíváncsi, hogy ismer-e valaki olyan írást, ami a jelenleg (mondjuk Magyarországon) iskolában tanított írásnál is egyszerűbb vagy gyorsabban írható, úgy, hogy mégis olvasható maradjon.

Ha valaki nem is mástól tanulta, hanem magától alakult ki nála, akkor is kíváncsi lennék. Esetleg küldhetne egy képet az írásáról, ha nem gond, meg leírhatná, hogy fogja az írószert (mely ujjai között, stb).

2016. dec. 17. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!