Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 8 oldalas esszét kell írnom....

8 oldalas esszét kell írnom. Hogy írjak ennyit?

Figyelt kérdés
A téma adott, a kommunikáció nyelvi és nem nyelvi jelei. Tele van az internet forrásokkal de erről akkor se tudok nyolc oldalt írni. A suliban teljesen megtanultam az anyagot, de így se tudom kiegészíteni a szöveget a saját gondolataimmal. Van egy leírás az osztályzatokról, abban mindenféle előremutató javaslatról, saját véleményről van szó. Ez nekem kínai. Milyen előremutató javaslataim lehetnének egy ilyen témában? Elnézést ha zavaros vagyok, kezdek félni.
2016. nov. 30. 17:31
 1/2 anonim ***** válasza:
58%

Nyugi, simán lehet erről nyolc oldalt írni! Középiskolában nem túl fair az ilyesmi, de egyetemen gyakran előfordul, legalább nem lesz idegen. Először gyűjtsd össze a forrásokat: a netről is gyűjthetsz, szerintem ott is van elég,de ha nincs, akkor a könyvtárból is biztos tudsz olyan könyvet kivenni, ami segít. Mikor nekem 8 oldalas dolgozatot kell írni, a következő szerint csinálom:

- bevezetés: leírom, mi a téma, amiről írni fogok, illetve leírom, miért érdekel engem ez. ha nem érdekel, akkor behazudok valamit.. a lényeg, hogy hihető legyen egy középiskolástól. aztán (bár ezt már főleg akkor tudod, ha megírtad az egészet) kifejtem, hogy hogyan fog kinézni az esszém: pl. "először a kommunikáció fogalmát szeretném tisztázni, aztán áttérek a nyelvi jelekre, és végül a nem nelvi jelekre, azon belül pedig x-re és y-ra". Ez jó, mert ad némi keretet annak, hogy hogy is néz ki a dolgozatod, és a tanár is tudja, mire számítson.

- tartalom: kifejted a témáidat sorrendben. fontos, hogy ne csapongj, egyszerre egy témáról beszélj, és logikusan kapcsold a témákat egymáshoz.

- befejezés: összegzés, pl. mit tanulhatunk a fentiekből, miért hasznos mindezeket tudni. itt lehet saját véleményről írni, pl. "eddig nem voltam tisztában a nem nyelvi jelek fontosságával, de mostantól jobban oda fogok figyelni ezekre, hiszen sok mindent meg lehet ezekből tudni a másik emberről" stb.

2016. nov. 30. 17:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha tovább akarsz tanulni, meg kell szoknod, egy darab fáról is tudni kell oldalakat rizsázni. Mint mondtad a témádhoz még megfelelő mennyiségű forrás is van az interneten ezt tekintve ez elég hálás téma
2016. nov. 30. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!