Normális, hogy nehezebben megy az egyetem?
Sajnos gimi után volt egy év kihagyásom. Eléggé maximalista vagyok, nem is vagyok hozzászokva ahhoz, hogy ne menjek jól a tanulmányaim, az általános iskolát és a gimit is kitűnővel zártam.
Most, egyetemen, az első két hónap után, tul vagyok az első zh időszakon, és nem ugy sikerült, mint amire büszke lehetnék.
Nagyon bántja az önérzetemet is, folyton mardosom magam, hogy rosszul teljesítek.
Persze, mindenki nyugtatgat, hogy alapból nehéz felvenni a ritmust, pláne egy év kihagyás után, én valahogy mégsem érzem jobban magam tőle, meg kicsit ugy is érzem, hogy azért mondják, mert elfogultak velem. Pláne hogy látom egyes szaktársaimat, akik sokkal jobban teljesítenek, mint én, és tudom, hogy én is képes vagyok erre, csak valahogy (eddig) nem megy.
Normális, hogy most még döcögősen megy?
Igen, egy erősebb szakon vagyok, no de szinte minden a gimis anyag, csak felturbózva egyetemi szintre.
A matekon kívül mindenről elmondható ez, a matek az ami tényleg olyan hogy nagyon új.
Nos, szinte az összes órára bejárok, egy van amit ki szoktam hagyni csak.
Gyakorlás... nos az első hónapban valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy órák előtt 1-2, max 3 nappal tudtam elülni tanulni/gyakorolni. :S
Most, az utóbbi 1-2 hétben sikerült jobban elosztani, és rendszeresebben készülni, így jobban is ment, jobban is éreztem magam.
Úgyhogy azt hiszem számomra a rendszeresség lesz a kulcs, csak rá kell szokni.
De így is azért frusztrál hogy eddig nem teljesítettem jól, amúgy mérnökin vagyok, anyukám is mindig azt mondogatja hogy várakozáson felül teljesítek mert nem bukdácsolok - bátyám BME-n villamosmérnökit végzett és az elején nagyon nagyon nehéz volt neki és sokszor egyeseket kapott stb, ezért mondja.
De én nem érzem így..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!