Vélemények külföldi irodai munkáról?
Őszintén mondom neked, hogy ilyen álláshoz még Magyarországon is a legtöbb céghez diplomát kérnek, külföldön meg...
Kezdjük inkább az elején. Angol - tehát gondolom Anglia, Amerika jön szóba. Amerikát most hagyjuk is szerintem, mert oda extrán nehéz kimenni és kintmaradni.
Anglia - Brexit, nem nagyon támogatják, hogy most költözz ki, sőt, rengetegen költöznek haza. Nézz ennek utána.
Inkább Németország, Ausztriába lenne érdemes kimenni, de nulla nyelvtudással esélytelen.
És ha meg is tanulsz németül, akkor sem tudsz egyedül érvényesülni. Nekem laknak kint ismerősök és párommal mi is fontolgatjuk, utánanéztünk a lehetőségeknek.
Németországba úgy tudsz lakást venni, ha van bejelentett munkád, de akkor lehet bejelentett munkád, ha van lakásod. Szóval, segítség nélkül nem fog ez menni.
Lehet kommunikatív vagy, de mivel nem tudsz rendesen angolul-németül, akkor nem nagyon fogja őket érdekelni.
Külföldre amúgy sem irodai munkára keresnek embereket (nekem is ez a bajom :P), inkább akik jók a szakmájukban.
Sok oldalon írnak erről, olvass utána!
Egyébként én 20 éves egyetemista lány vagyok és közgazdásznak tanulok, illetve már régóta fontolgatom én is a kiköltözést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!