Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vélemények külföldi irodai...

Vélemények külföldi irodai munkáról?

Figyelt kérdés
Hát igazából nagy sok kétely van bennem a jövőmmel kapcsolatban. Jelenleg közgazdaságot tanulok, érettségi után ha maradok még egy plusz évet akkor lesz egy OKJ-s pénzügyi termékértékesítő szakmám vagy egy pénzügyi számviteli ügyintéző szakmám, attól függ melyiket választom. Ezután ha ezt elvégeztem igazából nem tudom, hogy megéri-e tovább tanulni egyetemen vagy főiskolán és, hogy akarom-e igazából. Legszívesebben kimennék az OKJ-s képzés után külföldre és valamilyen irodai munkát végeznék. Igazából az angol nyelv nagyon alapfokon megy, de ez még érettségiig változhat és szerintem külföldön angol nyelvű környezetbe kb 1-2 hónap alatt teljesen elsajátítanám. Szerintem jó a kommunikáció képességem és szívesen végeznék valami asszisztensi munkát, számla rendezést stb..(nyáron dolgoztam is egy hónapot irodában és ilyesmi feladatokat végeztem) Milyen eséllyel lehet külföldön ilyen munkát találni, ha csak egy OKJ-m van és diplomám nincs? Egyedül költöznék ki külföldre, ez mennyire "veszélyes"? Vagy szerintetek tanuljak tovább? Vagy mégis mit csináljak? 17/L
2016. okt. 27. 18:05
 1/2 anonim ***** válasza:
27%

Őszintén mondom neked, hogy ilyen álláshoz még Magyarországon is a legtöbb céghez diplomát kérnek, külföldön meg...

Kezdjük inkább az elején. Angol - tehát gondolom Anglia, Amerika jön szóba. Amerikát most hagyjuk is szerintem, mert oda extrán nehéz kimenni és kintmaradni.

Anglia - Brexit, nem nagyon támogatják, hogy most költözz ki, sőt, rengetegen költöznek haza. Nézz ennek utána.

Inkább Németország, Ausztriába lenne érdemes kimenni, de nulla nyelvtudással esélytelen.

És ha meg is tanulsz németül, akkor sem tudsz egyedül érvényesülni. Nekem laknak kint ismerősök és párommal mi is fontolgatjuk, utánanéztünk a lehetőségeknek.

Németországba úgy tudsz lakást venni, ha van bejelentett munkád, de akkor lehet bejelentett munkád, ha van lakásod. Szóval, segítség nélkül nem fog ez menni.

Lehet kommunikatív vagy, de mivel nem tudsz rendesen angolul-németül, akkor nem nagyon fogja őket érdekelni.

Külföldre amúgy sem irodai munkára keresnek embereket (nekem is ez a bajom :P), inkább akik jók a szakmájukban.

Sok oldalon írnak erről, olvass utána!

Egyébként én 20 éves egyetemista lány vagyok és közgazdásznak tanulok, illetve már régóta fontolgatom én is a kiköltözést. :)

2016. okt. 27. 19:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :) Hát sok sikert kívánok neked is!
2016. okt. 28. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!