Mi az a legmagasabb tisztség/munka, amit egy tanár megszerezhet, reálisan gondolkodva?

Aha, szóval az utasítási hierarchia számít, hogy ki kinek a főnöke. Mert amúgy a fizetési rangsor nem feltétlenül ez: egy mesterpedagógus fokozatú tanár többet kereshet, mint egy Ped. II.-es igazgató.
Én jelenleg helyettes vagyok, de egykori kollégáim, akik most néhány szempontból beosztottjaim, többet keresnek, mint én. Nekem megadták a kötetlen munkaidőt, ami gyakorlatilag csak annyit jelent, hogy nem fizetnek túlórát. Nekik meg igen (a délutáni felnőttoktatásért), így többet keresnek és ráadásul azt csinálják, amit szeretnek, nem értelmetlen baromságokat. (Pl. központ által adott az óraadók óradíja, de mégis be kell szereznem két másik drágább árajánlatot is - ez csak egy példa volt, rendkívül sokrétű a vezető feladata, de nagy százalékukra igaz, hogy az emberiség nem sokat profitál belőle, csak futjuk a hülye szabályok miatt az értelmetlen köröket.
Ezt azért nem tartom teljesen igaznak, az iskolaigazgatók (ha jó vezetők) mindenképpen értéket teremtenek, kvázi jót tesznek az emberiségnek. Szerintem. Egyébként egyetértek.
Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!