Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet a filozófiát jól...

Hogy lehet a filozófiát jól tanulni?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok,de nem filozófia szakos vagyok,csak fel kellett vennem.Sajnos vizsga is lesz belőle.

Lehet hülyének néztek amiért egyáltalán felvetődött a kérdésem,mert a filozófia nem egy hasznos valami,de mivel vizsgázni kell belőle,jó lenne megtanulni normálisan.

Egy-két óra anyagát már tanultam,vannak olyan dolgok benne amiket teljesen értek és "kézzel fogható" de van amibe belezavarodok,meg nem értem.

Amikor "tényszerűbb" dolgokat kell tanulni,mint pl. hogy x és y tudós mit gondolt a filozófiáról,az még jobban felfogható számomra,de mikor nem ilyen a tanulnivaló,az már nehezebb.

2016. okt. 15. 13:21
 1/4 A kérdező kommentje:

Amúgy úgy szoktam hogy amit megtanulok egyik nap,azt átolvasom másik nap is.Tegnap amit megtanultam ,ma átolvastam,odáig működött,de pl. amit ma kellett volna,már nem tudtam igazán megtanulni,és otthagytam,hogy ne azzal menjen el az idő hogy sz*rul tanulom meg.

Vannak olyan részei amiket összekeverek sajnos (pl. mikor melyik nép meg korszak miben hitt,meg nem tudom mi)..és mikor olvasom akkor elsőre nem is szoktam felfogni,hanem mondjuk csak másodjára.

Meg olyan távol áll tőlem..és ha olvasom,nem érzem könnyűnek,van benne valami ami "távol tart" tőle ,nem tudok "azonosulni" vele és nem is tudom megtanulni.

Van más olyan tárgy ami nem szakos tárgyam de kötelező,azzal kevesebb problémám van.És azt sem akarom hogy két órán keresztül tanuljam a filozófiát mert egy másik tárgyat meg,ami van ugyanolyan hasznos,egy óra alatt is lehet jobban megtanulok.

2016. okt. 15. 13:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Melyik suliba jársz?
2016. okt. 15. 13:44
 3/4 anonim ***** válasza:
23%

Ha létezik értelmetlen (szellemi ) erő pazarlás , akkor a filozófia ilyen. Olyasmi, mint az asztrológia. Be kellene tiltani vagy legalább megadóztatni. Azért nem érted, mert nincs értelme, szó szerint nincs.

De megtanulni még is kell , és akkor, nincs valami rövid összefoglaló? Esetleg interneten, ahol lebutítva elmondják az egyes filozófusok téveszméit. Ezt kellene megkeresni. Ez csak az alap, de kezdetnek megteszi.

2017. febr. 11. 10:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb választ.Ami azt illeti,a kérdés óta eléggé megváltozott a helyzet: levizsgáztam sikeresen belőle,ötöst kaptam :) Év közben nem foglalkoztam vele,nem nagyon volt rá időm a többi tantárgy mellett,és nem is annyira akartam időt szánni rá.

A vizsgaidőszakban viszont sokat foglalkoztam vele,aminek meg is lett az eredménye és az utolsó hetekben,valahogy elkezdett érdekelni.A vizsgára készülés során sokkal könnyebbnek tűnt,mint mikor év elején próbálkoztam vele.Egyre jobban érdekelt,megváltozott róla a véleményem,már nem tűnik olyan megközelíthetetlennek.Olyannyira megtetszett,hogy szívesen foglalkozok vele szabadidőmben is. :))

Tudom hogy ez jó nagy változás,én is meg voltam lepődve magamon,de most már olyan mintha a mindennapjaim része lenne.Ha jobban átgondolom,még mindig több a pozitív hatása rám,mint a negatív. :)

Persze lehet lesz aki most majd elítél a véleményem miatt,mert tudom hogy a filozófiáról erősen megoszlanak a vélemények,de az én helyzetem így alakult.

2017. febr. 11. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!