Egy gimnáziummal vagy egy szakközépiskolával járnék jobban? És miért?
Szia!
Szakközépiskola előny lehet. Pl tudod, hogy gazdasági irányba mennél, így egy közgáz szakközéppel belekóstolhatsz,hogy milyen is lehet. Könnyebbek lehetnek pl a könyvitel/számvitel tárgyak, ha már középiskolás szinten tudod.
Gimi akkor jelent előnyt, ha emelt óraszámú osztályban kezdesz rögtön+ehez 11.ben még fakultáció és mehet az emelt érettségi.
Én humán szakközépbe jártam,pedagógia szk. Tanár akartam lenni, tanultunk módszertant, voltunk gyakorlaton. Jó volt az alapokkal megismerkedni. Volt olyan osztálytársam aki mondta, hogy akkor ő nem választja ezt a pályát, 50%-ban legalább gyakorló pedagógusok vagyunk.
Ami hátrány volt, hogy heti 3 órás matek után az első héten csak pislogtam néhány órán. Arról nem is beszélve, hogy mat-info szakot végeztem úgy, hogy info órám az egyetemen volt először. De szorgalommal minden behozható :)
Szóval ha tudod mi akarsz lenni, dönts a szerint van-e olyan szakgimnázium, szakközép vagy tagozatos gimi a környéken,ami előnyt jelenthet.
Ha nincs konkrét elképzelés, akkor inkább sima gimi (vagy emelt nyelv, mert úgyis kell nyelvvizsga), 11-12ben fakultáció és hajrá emelt érettségi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!