Jobb a későbbi iskolakezdés?
Jobb lenne, ha fél 8 helyett 9-kor kezdődne az első óra?
A skandináv országokban és Franciaországban is így kezdődik és ott működik. Persze később is végeznek a diákok, 3-fél 4 körül ( mondjuk nekik hosszabb az ebéd szünet és kevesebb az óra, nincs olyan töltelék tantárgy mint média, filozófia, 5 tesi, 12. osztályban ének, stb ).
Milyen érvek szólnak a későbbi kezdés ellen és mellett?
Jobb lenne, de csak akkor, ha az iskola olyan hely lenne, ahol nem "baj", ha egész nap ott van a tanuló - kellemes hely lenne, olyan, ahol nem csak tanulni lehet, hanem kikapcsolódni, pihenni is (és utána folytatni a tanulást). De én nemigen hallottam ilyenről itthon, sajnos.
Én ezért kifejezetten szerettem 7.30-kor kezdeni, mert min. 15 perces szünetekkel, 8 óra után is végeztem 3-kor, ami után még ott volt majdnem az egész délután, amit kedvem szerint tölthettem el. Ha benn kellett volna maradni 4-ig, amikor télen jóformán már sötétedik is, és sötétben mentem volna be a suliba és sötétben is léptem volna ki a suli kapuján, azt én sokkal nehezebben éltem volna meg.
De összességében változtatni kellene nagyon sok mindenen az iskolarendszerben, önmagában a kezdési időpont eltolása szerintem nem sokat számítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!