Mit jelent az, hogy titkosított dolgozat? Mire jó ez az egyetemen?
Figyelt kérdés
2016. szept. 20. 17:35
1/5 anonim válasza:
Ha külős cég adja a szakdolgozattémát és náluk szerzett tapasztalatokkal segítenek, akkor kérhető a szakdolgozat titkosítása - ezzel gyakorlatilag szitne minden ilyen esetben élni is szoktak. Lényegében ipari titok védelme - a különböző multik és gyárak baromira féltik, hogy ne lásson be senki a hétköznapjaikba.
2/5 A kérdező kommentje:
Ha jól értem, innentől akkor csak a bíráló, konzulens és záróvizsga bizottság nézhet bele, utána meg senki soha többet? Van a titkosítsnak esetleg időbeli megkötése? Én egy nagy cég pénzügyi adatait fogom használi elvileg.
2016. szept. 20. 18:34
3/5 anonim válasza:
S ők is csak úgy nézhetik meg, hogy aláírnak egy titoktartási szerződést. Időkorlát általában 3-5 év szokott lenni, de ez benne van a titkosítási nyilatkozatban vagy az egyetem adja meg.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem. Csak nekem ez azért furcsa, hogyha egyszer egy cég nem szeretné, hogy betekintsenek a számadataiba, az később sem szeretné, attól függetlenü, hogy 5 éves adatról van szó vagy sem. Furi. Köszönöm a választ.
2016. szept. 20. 19:09
5/5 anonim válasza:
Én műszaki területről tudom, hogy ott ennyi a gyakorlat - pénzügyin lehet, hogy más. De olyan információt, amit nagyon féltenek úgysem adnak ki holmi szakdolgozatírónak - még titkosítva sem (akkor sem, ha gyakornok volt), tehát ez inkább csak az adatvédelmi irányelvek kötekedő betartatása. De pl. olyan megoldást is láttam már, hogy a titkosított verzióban kérték, hogy csillagozza ki valaki a konkrét értékeket vagy cserélje ki rossz számokra - tehát a folyamat elméletét bárki végigkövethette a szakdolgozatban, de azt nem látta, hogy valójában mik voltak a cég kalkulációjának kiindulóadatai és végeredményei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!