Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen szak való nekem az...

Milyen szak való nekem az egyetemen?

Figyelt kérdés
A történelem(a legjobban)és az irodalom meg a kémia érdekel.Nyelvből nem vagyok jó és nem is érdekel.Nem szeretnék majd a mubkában egész nap gép előtt ülni,de azért ne keljen majd pattogni.

2016. szept. 15. 19:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem ilyen egyszerű :) A felvin van egy teszt ami segíthet eldönteni hogy milyen szakok passzolnak hozzád de ezt igazán csak magad érzed ...
2016. szept. 15. 20:00
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Nyelv kell, nincs olyan, hogy nem érdekel. A munkáltatót sem fogja érdekelni, simán lenyomja az állásinterjút angolul.

Egyébként így nem lehet megmondani. De jobb, ha már most lemondasz arról, hogy a munkád olyan lesz amit szeretni is fogsz.

Ha olyan az érdeklődési köröd ami érdekel és még meg is lehet belőle élni az király, a legtöbb esetben nem ez a helyzet. Aztán néznek aranyos szemekkel az embere, hogy nincs munkájuk, ezért xy országban kell mosogatniuk, takarítaniuk.

Tehát, ha pl. 1-2 nyelvtudással és gazdasági, mérnöki diplomával lehet viszonylag jó alapot adni anyagi életednek. Akkor ne andragógia vagy történelem szakkal szemezz és ne írj olyat, hogy "nem érdekel a nyelv". Ez csak egy jó tanács akar lenni, hogy ne ess sokak hibájába, mert aztán 3 évvel, és jó esetben egy diplomával fogsz ugyan erre a felismerésre jutni.

2016. szept. 15. 20:48
 3/8 A kérdező kommentje:
A jószándék kedves dolog,de nekem konkrét válasz kell,nem jószándék
2016. szept. 15. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Ahhoz, hogy lediplomázz kell egy nyelvvizsga, szóval tényleg muszáj lesz, hogy érdekeljen ez.Kémiával amúgy jók az esélyek szerintem, és nem is ülnél vele egész nap irodában.Ha én érteném a kémiát és szeretném is, akkor ezen az irányon mennék tovább.:D
2016. szept. 15. 21:50
 5/8 A kérdező kommentje:
A hangsúly azon van hogy nem szeretnék nyelvel foglalkozni.Mivel pl. egy matematikus nem nagyon foglalkozik(de nem akarok az lenni ez csak egy példa)
2016. szept. 16. 06:49
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"A hangsúly azon van hogy nem szeretnék nyelvel foglalkozni.Mivel pl. egy matematikus nem nagyon foglalkozik"

Hát akkor nagyon tájékozatlan vagy...

Nyelv nélkül nem sokra viszed. Az meg mi, hogy egy matematikusnak nem kell a nyelv?!

Orbitális baromság. Rengeteg szakirodalom, főleg új kutatások eredménye csak idegen nyelven érhető el. (Főleg angolul, németül, oroszul).

Ha elmész történelem és irodalomszakos tanárnak, oda nem kell a nyelv.

Nem tudom a kémia milyen szinten érdekel/mennyi a tudásod belőle. Egyetemen kelleni fog majd hozzá egy kis matematika is.

Matematikával hogy állsz?

2016. nov. 12. 10:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Már mindegy mert Keleti nyelvek és kultúrákra megyek jövőre
2016. nov. 12. 19:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezt meg soha nem értettem meg.Kédés mért szül kérdést?
2016. nov. 14. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!