Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy logisztikai mérnök miket...

Egy logisztikai mérnök miket csinál?

Figyelt kérdés

Gondolkodom rajta, hogy logisztikai mérnöki karra mennék továbbtanulni, de azt hallottam, hogy egy ilyen mérnök is csak anyagokat mozgat raktárakban, ergo elmehetnék ennyi erővel egy szakma nélküli alkalmi gyári melósnak is..

(Kérem, csak azok válaszoljanak, akik vagy ilyen mérnökök vagy pedig biztos forrásból tudják azt, amit..)

2016. szept. 14. 13:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Raktároz, fuvart szervez, anyagmozgást követ. Azért logisztikai mérnök és logisztikai mérnök között is óriási különbségek vannak - egy világméretű szállítmányozási cég vezető pozíciójában lényegében egy jól fizető irodai meló high-tech környezettel, de van, ahol inkább megcsináltatják veletek a targoncás gépkezelőt, hogy biztos legyen állásátok (ami önmagában egyébként szerintem még mindig jobban keres, mint egy gyári melós, utóbbi időben sok targoncást keresnek).
2016. szept. 14. 14:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Na igen, a hozzá nem értők szerint még mindig a logisztikus fogja és viszi A-ból B-be az árut, legjobb esetben fuvart szervez az előzőre.

Cége válogatja mit csinál egy logisztikai mérnök. Széles a paletta, a fuvarszervezéstől, a külső- belső anyagáramlás szervezésén át az eszköztervezés mind- mind szóba jöhet. De akár nagyobb projektek menedzselése is.

(Egy diplomás "logisztikus")

2016. szept. 14. 14:17
 3/4 anonim válasza:
100%

Én logisztikai mérnökként végeztem jelenleg termelés tervezéssel foglalkozom. Egyik volt szaktársam szintén ezzel foglalkozik, másik csomagolás tervezéssel, teszteléssel. Van aki raktározási folyamatokat vagy belső logisztikai folyamatokat optimalizál. Ellátási láncokat is vizsgálhatsz, fejleszthetsz.

Keresett szakma és akikkel tartom a kapcsolatot volt szaktársaim, mind mérnökként vagy felsőfokú végzettséget megkövetelő helyen dolgoznak. Logisztikai mérnökként biztosan nem Neked kell a gyártósorokat töltened vagy a dobozokat A-ból B-be mozgatnod :)

2016. szept. 17. 22:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Logisztikai mérnök:

[link]

Anyagmozgató gépész mérnök:

[link]

2016. okt. 9. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!