Egy logisztikai mérnök miket csinál?
Gondolkodom rajta, hogy logisztikai mérnöki karra mennék továbbtanulni, de azt hallottam, hogy egy ilyen mérnök is csak anyagokat mozgat raktárakban, ergo elmehetnék ennyi erővel egy szakma nélküli alkalmi gyári melósnak is..
(Kérem, csak azok válaszoljanak, akik vagy ilyen mérnökök vagy pedig biztos forrásból tudják azt, amit..)
Na igen, a hozzá nem értők szerint még mindig a logisztikus fogja és viszi A-ból B-be az árut, legjobb esetben fuvart szervez az előzőre.
Cége válogatja mit csinál egy logisztikai mérnök. Széles a paletta, a fuvarszervezéstől, a külső- belső anyagáramlás szervezésén át az eszköztervezés mind- mind szóba jöhet. De akár nagyobb projektek menedzselése is.
(Egy diplomás "logisztikus")
Én logisztikai mérnökként végeztem jelenleg termelés tervezéssel foglalkozom. Egyik volt szaktársam szintén ezzel foglalkozik, másik csomagolás tervezéssel, teszteléssel. Van aki raktározási folyamatokat vagy belső logisztikai folyamatokat optimalizál. Ellátási láncokat is vizsgálhatsz, fejleszthetsz.
Keresett szakma és akikkel tartom a kapcsolatot volt szaktársaim, mind mérnökként vagy felsőfokú végzettséget megkövetelő helyen dolgoznak. Logisztikai mérnökként biztosan nem Neked kell a gyártósorokat töltened vagy a dobozokat A-ból B-be mozgatnod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!