Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most akkor 2012 - től másképp...

FFDP kérdése:

Most akkor 2012 - től másképp lesz az érettségi?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy lesznek változások 2012 - től az érettségi rendszerben(ebben az évben fogok én érettségizni). Szóval ha jól tudom eddig úgy volt, hogy egy középfokú nyelvvizsga 35 pontot, egy felsőfokú 50 pontot, egy emelt szintű érettségi 40 pontot ér és nyelvvizsgából összesen 50 pontot lehet összegyűjteni. Szóval egy felsőfokú nyelvvizsga és egy emelt érettségiből kijön a 80 pont, így van?

Na és azt hallottam, hogy úgy lesz, hogy középfokúért 28, felsőfokúért 35 pötty jár majd és 40 az emelt érettségi, így lesz, így egy emelt szintű érettségiből és egy felsőfokú nyelvvizsgából nem jön majd ki a 80, csak 75, pedig én mindenképp erre készültem. Jól írtam? Mert az iskolában se voltak biztosak ebben. És ha ez igaz, akkor mennyit lehet összesen szerezni nyelvvizsgából? És ha ez így igaz ahogy leírtam és valóban így lesz akkor azt meglehet pl. csinálni, hogy angol nyelvből emelt szinten érettségizni és közben nyelvvizsgapontként is beszámítani? Gondolom nem, de ez olyan fura így.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. ápr. 22. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Eddig se jött ki a 80 pont nyelvvizsgával.

Nyelvtudásért max 50 pontot szerezhettél. Hiába volt neked 3 felsőfokúd, akkor is max 50 pontot kaptál.

Ezt olvasd el:

[link]

2010. ápr. 22. 20:31
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

De a kérdező nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit mondott. És igen, úgy kijön a 80.

Viszont nem 35-re akarják csökkenteni a max nyelvvizsgapontot és a felsőfokúért járót, hanem 40-re. Ergo, pont kijön a 80 pont. Ezzel az emelt érettségi súlyát szeretnék növelni, mondván, aki egyetemre akar menni, csináljon emelt érettségit. És igazuk is van. Simán elvárható.

2010. ápr. 22. 21:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam azt tervezik, hogy kötelezővé teszik, hogy a választott tantárgyként természettudományi tárgyat kelljen választani (biosz/föci/kémia/fizika), és ha valaki akar még valami más, nem természettud. tárgyból menni (dráma, idegennyelv stb.), azt 6.-ként tudja csak csinálni.
2010. ápr. 22. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Teszem hozzá, úgy tudom nem jelentették be hivatalosan. Szóval 2012-ben még nem lesz így. De lehet tévedek. De az tuti, hogy 40-re akarják csökkenteni, nem 35-re.
2010. ápr. 22. 21:05
 5/10 A kérdező kommentje:

Úgy értettem és úgy is írtam, hogy egy emelt szintű érettségiből (40 pont) és egy felsőfokú nyelvvizsgából (50 pont) kijött az összes hozott pont, azaz 80.

Egyébként köszönöm a linket, de nem értem, miért kellett ezt kitalálniuk :S Most így muszáj lesz mindenképp 2 emelt szintű érettségit tenni? Mert szülni nem tudok :S

2010. ápr. 22. 21:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Hopsz, egyszerre írtunk.

Szóval ha jól értem, hogyha valakinek akárhány nyelvvizsgája van és tesz egy emelt szintű érettségit, akkor csak 90 pontot kaphat?

2010. ápr. 22. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:
31%

Nem 90-et, 80-at. Még mindig 80-an a max pluszpont, ha 15 emeltet csinálsz, meg 5 felsőfokút akkor is 80 pontot kapsz.

Eddig úgy volt, hogy felső nyv 50, közép nyv 35, emeltszint 40 pont. Tehát egy emelt meg egy felsőfokú nyv=90 pont, de annyit nem lehet, szal 80 pont.

(De ha vkinek csak felsőfokúja van, de nincs emeltje, akkor is csak 30 pontot bukik)

Viszont le akarják csökkenteni úgy, hogy emelt marad 40, közép nyv 28, felső nyv 40 pont. Max nyelvvizsgáért szerezhető pedig 40 lenne a mostani 50 helyett.

Akárhogy is számolom, egy felső meg egy emelt az 80 pont, ergo a max pluszpont. Viszont ha csak felsőd van (vagy két közeped, mert azért is annyi jár), de nincs emelted akkor 40 pontot buksz.

Ezt azért csinálják, hogy nagyobb súlya legyen az emelt szintű érettséginek. Ha nem csinálsz, akkor 10-zel több pontot buksz, mint eddig. Mi ezen olyan érthetetlen?

2010. ápr. 22. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

ma 21:53

Mielőtt osztod azt észt, nézd meg milyen változások lesznek 2012-től. Vagy legalább azt a linket nézd meg, amit linket valaki.

Elvégre a kérdés is 2012-re vonatkozik.

2010. ápr. 22. 22:03
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Sajnálom, tényleg nem néztem meg a linket. Kb egy hónappal ezelőtt olyan 2012-es tervezetet láttam, ahol íz volt, mint amit írtam. Ez már tényleg röhejes, hogy összevissza kavarják.
2010. ápr. 23. 11:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Azt nem vettétek számításba, hogy 2012-től egy emelt szintű érettségiért 50 puszpont jár majd, a pluszpontokat pedig 100-ra emelik.
2011. jan. 24. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!