Melyik egyetem a jobb? Programtervező i. // Mérnökinformatikus?
Sziasztok!!
Szerencsére még van időm dönteni, 11.-es vagyok, de érdekel a téma és bizony lassan el kell gondolkoznom a továbbtanuláson.
A szakma Programtervező informatikus / Mérnökinformatikus.
Pontosan nem tudom, mi a kettő között a különbség.
A további, hogy hova?
3 egyetemet néztem eddig.
BME-mérnökinformatikus(370 pont)
Óbidai E.-mérnökinformatikus(angol nyelven)
ELTE-programtervező informatikus
Talán a legszimpibb az Óbudai az angol nyelv miatt.. Véleményem szerint aki elvégez egy ilyen tanfolyamot angol nyelven, az már egy szakmai felsőfokút feltételez.
Esetleg tapasztalatok egyes egyetemekről?
Ez most kicsit beolvasós komment lesz, de nemcsak neked kérdező, hanem remélhetőleg az ide tévedőknek is...
1. számtalanszor feltették előtted a kérdést ugyanezen az oldalon... ha tényleg infós akarsz lenni, akkor minimum belépő, hogy megtanulod használni a gyakorikerdesek keresőt, googlet stb., mert 17843256723-szor meglett válaszolva ugyanez a kérdés, csak el kéne olvasni...
"aki elvégez egy ilyen tanfolyamot angol nyelven"
2. egyetemi képzés nem egyenlő tanfolyammal
3. mindhárom egyetemnek megvan a maga előnye/hátránya, nincs olyan, hogy "egyértelműen jobb"
4. a két szak nem ugyanaz, nem ugyanoda specializálódik, bár a két képzés nagy része átfedésben van egymással, ajánlom, nézz bele az oktatott tárgyakba, a tárgyi tematikákba, választható diploma témákba stb.
4. Ha mérnök infó és proginf közül kell választani én a mérnök infót választanám, de ez szubjektív.
A kettő közti különbség nem (csak) a fizika, hanem az átadott szemlélet, egy mérnök a gyakorlatban felmerülő problémákra keres megoldást (ami lehet fizikai), a proginfós meg programozni tud jól (elméletben).
5. Ha mérnök infó közül választassz, BME-t javaslom, bár azt nem egyszerű elvégezni (vannak angol tárgyak, német képzés), ha proginf akkor az ELTE jó választás lehet. OE sokkal gyakorlatiasabb, könnyebb mint a BME, de persze ez hátrány is adott területeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!