Mi a helyzet ezzel a ped. életpályamodellel? Volt az elmúlt hetekben törvénymódosítás, mely a ped 2 -be való átsorolást is érinti?
Mindenkit automatikusan átsorolnak, aki 7 éven belül van az öregségi nyugdíjhoz.
Aki jelentkezett minősítésre, azoknak törlik a jelentkezést és automatikusan átsorolják őket.
Jelenleg ez a hatályos.
Bocs', hogy egy kicsit értetlenkedek, amikor jelentkeztem (2016 április vége felé), akkor úgy mondták, hogy ez egyelőre ígéret, hogy ezeket az automatikus átsorolásokat meg tudják tenni, ahhoz törvényt kell módosítani. A konkrét kérdésem az, hogy (ezek szerint - ill. szerinted)talán mostanában meg is történt ez a törvénymódosítás?
B, problematika: úgy hallottam a rádióban egyik éjjel (talán a Class FM - en /ha jól írtam/) - hogy akik már elkezdték a ped. 2. minősítésüket - pl. már leadták a portfóliójukat, azoknak végig kell csinálniuk, mert, ha abbahagyják, nem lesznek átsorolva, hiába vannak belül a 7 éven. Lécci, ha tudod, világosítsd meg ezt a témát. Előre is köszi!!!
Magyar közlöny 2016. évi 113. számában olvashatsz erről.
A mi tantestületünkben 2 kollégát érint: egyikőjük beadta minősítésre a jelentkezését, tegnap még biztosan úgy tudta, hogy törlik a jelentkezését és automatikusan átsorolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!