Óvodapedagógiát szeretnék tanulni, tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Óvónő szeretnék lenni, viszont néhány dologgal nem vagyok tisztában, gondoltam először érdeklődöm itt, hátha tudna segíteni valaki.
Először is, ha óvodapedagógia szakra szeretnék jelentkezni, mindenképp kell, hogy legyen minimum egy emelt szintű érettségim?
Az érettségim 4-es, 3-as lett, ez vajon elég lesz ahhoz, hogy bekerüljek? (Tudom, hogy ez azért sok mindentől függ..)
Eddig OKJ-s tanfolyamon tanultam, de rájöttem, az nagyon nem az én világom.
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
1.Nem feltétele az emelt érettségi.
2.Szerintem igen. Az én egyik barátnőmet is így vették fel.
Kedves Kérdező!
Javaslom itt nézzél szét:
[link] (ez az idei őszi jelentkezésre vonatkozott, de a Te kérdésed szempontjából ez nem lényeges).
Magyar nyelv és irodalom az egyik felvételi tárgy, a másikat választhatod többől is - lásd link.
Egyelőre nem kötelező az emelt szintű érettségi, többlet pont miatt lehet érdemes megcsinálni.
Az, hogy elég-e az valóban képlékeny dolog, általában (sajnos) elég szokott lenni, bár függ attól, hogy melyik tárgyaid? Ha a két felvételi tárgyad jól sikerült, akkor nincsen aggódni valód, maximum az alkalmassági vizsga miatt.
Sok sikert!
Nyáron végeztem az ELTE-n óvónőként. Nem kell emelt szintű érettségi. Nézd meg az adott egyetemen belül a szakon milyen ponhatárok vannak eddig. Felvi pontszámító kalkulátorba kezdd el beírni, hogy kb milyen eredményeket fogsz elérni. Érdemes egy 20-30 ponttal többet elérni az érettségi és egyéb pluszpontokkal, mert nem lehet megjósolni, mi lesz a következő évben.
Én pontduplázóval mentem, két ötös közép érettségim volt a felvételi tárgyakból, plusz egy nyelvvizsga (amit érdemes középsuliban letenni, hogy ne szenvedj ezzel a szakdogaírás közepette). Ha bármi kérdésed van, ynugodtan írj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!