Hogyan találjak sürgősen gyakorlati helyet?
Utolsó éves hallgató vagyok, ebben a félévben kellene teljesítenem a 3 hónapos szakmai gyakorlatot (korábban dolgoztam egy évet gyakornokként, ez benne is van az önéletrajzban). Már augusztus eleje óta keresem a lehetőségeket, a környéken nem igen van lehetőség, így olyan helyekre is pályázom, ahova 2 óra az eljutási idő, illetve próbáltam nem gyakornoki helyekre is pályázni. Eddig csak 3 helyről kerestek, egyik helyről teljes más munkát (biztosítói szerződések kötése) ajánlottak, a másik számot úgy hívtam vissza, ígérték, hogy majd visszahívnak, de 2 hete nem kerestek, valamint tegnap voltam egy interjún (ez 2 óra útra lenne minden nap és minimálbért fizetnének, akár el is vállalnám 3 hónapra, hogy leigazolják a gyakorlatot), de ugye semmi garancia nincs, hogy felvesznek.
Egyre jobban kétségbe vagyok esve, hogy emiatt fogok végül csúszni egy félévet, az egyetemen hiába van karrier iroda, nem tudnak segíteni.
Arra is gondoltam, hogy újra bemegyek a munkaügyi kp.-ba, de ott már egyszer érdeklődtem és nem tudtak segíteni.
Mivel próbálkozhatnék még?
Sajnos már érdeklődtem erről, azt mondták, hogy nem fogadják el csak akkor, ha a teljesített min. 165 kredit után voltam gyakorlaton - persze direkt úgy csinálják, hogy a 165 kredit csak az utolsó félévre jöhessen össze.
Ezen kívül csak azt az igazolási formát fogadják el, amit az egyetem oldaláról letöltök és kitöltetek a céggel, mást nem. A cégnél is érdeklődtem még mikor ott dolgoztam (májusig), hogy nem tudnák-e leigazolni és kicsit meghazudtolni a dátumot, ha már egy évet ott voltam, de azt mondták, hogy csak olyat igazolnak le, ami a valóságnak megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!