Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyikből érdemes inkább...

Melyikből érdemes inkább érettségiznem? Hogyan éri meg jobban nekem?

Figyelt kérdés

Tehát most kezdtem a 11.-et, és a tervem az pszichológiára megyek, de még nem döntöttem el, hogy miből, meg hogyan legyen az érettségi, és emiatt nem tudom, hogy milyen faktra menjek.Az már biztos, hogy két emelt szintű érettségire lesz szükségem, hogy meglegyen az elegendő pontszám. Az egyik az angol lesz, az már biztos, de a másodikat még nem tudom.

Az első lehetőség, hogy bioszból emeltezem, ami nagyon nagyon nehéz, és lehet hogy nem lesz kellő pontszámom, e cserében az azzal szerzett tudás az egyetemen is hasznos lesz. Viszont inkább humán beállítottságú vagyok, ezér a biosz nem az erősségem.

A másik opció, hogy magyarból emeltezem, amiről szintén sok rosszat hallottam (hogy kiszámíthatatlan,meg bármit kérdezhetnek,és hogy 30% körül van az országos átlag), viszont az irodalom tényleg érdekel, és ebben az esetben bioszból pedig közén szinten érettségiznék.

Ha bárkinek van bármilyen tapasztalata akármelyikkel, nagyon szívesen fogadom, mert tényleg tanácstalan vagyok. Mennyi eneriát kell egy biosz emeltbe fektetni? És a magyarra fel lehet készülni egyáltalán?

2016. szept. 5. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Töri nem jöhet szóba nálad? Szerintem az a legkönnyebb az emelt, én mindig utáltam, és végülis egészjó lett:)
2016. szept. 5. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is a törit ajánlanám. Utána a bioszt - sokkal kiszámíthatóbb, mint a magyar.

Imádom az irodalmat, komolyan, de mégegyzer nem csinálnám végig belőle az emelt érettségit.

2016. szept. 5. 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd át az emelt érettségi eredmények statisztikáit az Oktatási Hivatal honlapján!

[link]

Hasonlítsd össze a szóba jöhető tárgyak eredményeit! Én 2-3 év eredményeire rákattintva azt láttam, hogy a magyart, bioszt, törit nézve bioszból szokták elérni a legtöbb pontot és magyarból a legkevesebbet (tehát elvileg a biosz a legkönnyebb, a magyar a legnehezebb). Tehát elméletileg a biosszal jársz a legjobban, hacsak nem vagy abszolút "analfabéta" hozzá.

De én csak találomra kattingattam egy párat, nézd végig szisztematikusan min. az utóbbi 5 év eredményeit!

2016. szept. 6. 08:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Nézd a statisztika elérhető, de te ismered magad, és te tudod milyen szinten vagy. Ha nem megy a biosz ne erőltesd csak azért, mert van belőle, amit lehet, hogy jó, ha tudsz. De szerintem előnyt nem jelentene! Én is inkább a törit ajánlom, de annak se látom igazából értelmét. Nagyon kár, hogy a pszichológia érettségit nem fogadják el, illetve hogy ezt csak nagyon kevés helyen tanítják...de ez már csak az én véleményem...

Sok sikert, de azért írj, hogy végül, hogy sikerült!!!

2016. szept. 6. 18:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én 11-es voltam, akkor ugyan ez volt a problémája egy évfolyamtársamnak és maga a magyar tanár küldte el a bioszfaktra, azzal az indokkal, hogy a biosz kiszámíthatóbb. Én magyarból érettségiztem és tényleg sok múlik azon, hogy mit kapsz. Nekem meg lett a 88%, de mázlim volt, ez lehetett volna akár 60% is. 2 év alatt a bioszra simán felkészülhetsz, szerintem menj arra.
2016. szept. 9. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!