Támogatnátok egy olyan oktatási rendeletet, hogy minden nap lesz egy tanóra, amin az osztály a tanárral elolvas egy részt a Bibliából, átbeszélik, majd a következő nap a következő részt, amíg az elejétől a végéig el nem olvassák?
Ez nem lenne semmilyen hittan része, csak azért kéne, hogy mindenki megismerje a Nyugati Világ legalapvetőbb és legfontosabb könyvét.
Bibliaismeret vagy Bibliatan lenne a neve, az óra első felében felváltva hangosan felolvasna az osztály egy részletet, az óra második felében beszélgetnének róla, elemeznék.
Szekuláris államban élünk. Éppen ezért elvárom, hogy az állami iskolákban ne oktassanak vallást.
Szakkörként elfogadom, ha van ilyen, de a tantervben nem szeretnék ilyet látni.
Nekünk gimnáziumban irodalomból kötelező olvasmány volt az Újszövetség.
Azóta változott valami?
Kérdező te igen hü...lye vagy. Ne keverjük bele a vallást az iskolába.
Jahogy irodalmi alapon? éll eleget foglalkoztam én is irodalom órán a bibliával "irodalmi alapon" fa...szomnak se kell erre egy külön óra.
12-es, sok iskolában kötelező olvasmány a Harry Potter.
Ha valahol, mondjuk Amerikában egy ember alapít egy vallást, a HarryPotterizmust és sok követőre lel, akkor onnantól kezdve a Harry Potter egy vallási mű és tilos olvasni?
Legalább ezer év telt el az első, mai Bibliába is bekerülő történetek lejegyzése, és aközött, hogy az egyház szent könyvnek kezdte használni. Nem "vallásosabb" mű a Gilgameshnél, a Ramajanánál vagy a Kalevalánál.
" sok iskolában kötelező olvasmány a Harry Potter. "
Egyet mondj.
Egyébként inkább gazdasági ismeretek órát tennék kötelezővé. Az alapján amilyen hülyeségeket összehordanak itt az emberek nagyon ráférne mindenkire.
Látod kérdező, mennyi eszük van?
Nem fogják fel miről van szó. Ennek semmi köze a hithez. Az egy kultúrtörténeti tény, hogy Európa történelmében a kereszténység és így a Biblia is meghatározó.
A művészetben, népszokásokban, ünnepekben stb. Lehetne tisztázni miről szól a Karácsony, a Húsvét, a Pünkösd stb. Én sem hiszek, a Valláskritika rovatban gyakran kommentelek. De attól még a műveltségünk része.
Én sem akarok olyan világban élni, ahol előírják miben higgyünk, de olyanban sem, ahol az igénytelenség és a butaság a mérvadó, a Karácsonyról meg annyit tudnak, hogy töltött káposzta van meg sok vacak kütyüt hoz a...Kit kell most mondani? A Jézuska? Nem a Mikulás, mint Amerikában.
De ne keverjük ide még Szent Miklóst is...
Nagyon nem!
Kérdező miért akarnád ráerőltetni a gyerekeket arra az agymosó baromságra?
Amúgy 1 azaz EGY magyar iskolát mutass, ahol kötelező a HP...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!