Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Debreceni egyetem, GTK,...

Debreceni egyetem, GTK, órarend ez komoly?

Figyelt kérdés

Nézegettem az órarendet amit nemrég felraktak. Borzalom... ez embertelen.

Komolyan 1 óra 50 perces előadások vannak, és csak 10 perc szünet köztük?

Ez micsoda?

Főleg, hogy néhány nap reggel 8-tól este 5-6-ig így megy.

Ez a valóságban egyáltalán bírható? Mikor eszel?

2016. szept. 2. 15:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezért hívják az egyetemet egyetemnek, és nem óvodának. A gyakorlatok 90 percesek szoktak lenni. Ott kedvedre ehetsz-ihatsz-kimehetsz-telefonálhatsz. Persze ha mindig ezt csinálod, a vezető megtagadhatja a jelenlétet, és bukhatod a tárgyat, de ez már nem középiskola, nincs akkor megkötés. Az előadások általában 2x45 percesek, és köztük van szünet, csak a Neptun nem jelöli azt. Itt viszont megint csak csinálhatsz akármit, persze illetlen, meg zavaró, de megteheted azt is, hogy óra közepén elmégy.
2016. szept. 2. 16:16
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Nekem egyébként van olyan mérésem, ami a kiírás szerint 4 órás lesz. De ettől még lesz benne szünet, meg szabadon lehet haladni.
2016. szept. 2. 16:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi. Azonban első... felesleges volt az ovis célzás, hiszen ha ennyire tördelik az órákat, akkor nem vészes. Ellenben ha úgy menne teljes mértékben ahogy az órarendben felvan tüntetve, jogos a félelem, hogy ez bírhatatlan. Sajnos nincs benne gyakorlatom még, így eléggé abszurdnak tűnt, hogy ennyire tele zsúfolják a napot.

Köszi, ment a zöld mindkettőtöknek!

2016. szept. 2. 16:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ELTE-re jártam, előadásokat sosem törtek meg szünettel, végig kellett ülni a másfél órát (mármint ha akartad, nyilván le se szarták, ha kisétálsz a közepén, de az oktató nem tartott szünetet).

Szemináriumok ugyanúgy 90 percesek voltak, nyilván egy fokkal lazábban teltek, mint az előadás, ahol végig az oktatót hallgatod, de ettől függetlenül ott sem tartottunk szünetet 45 perc elteltével.

Kérdező, nem tudom, nálatok hogy lesz, ha esetleg mégsincs több szüneted 10 percnél, akkor megpróbálsz azalatt enni, sok választásod nem lesz. Vagy első hét után úgyis látod, melyik óra nem katalógusos, melyikre nem érdemes bejárni sem (úgyis van olyan -- én alapvetően mindig is jó tanulónak tartottam magam, de van, ami még engem is ki-beborít).

2016. szept. 3. 16:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is a DE-GTK-ra járok, és nyugalom, csak 90 perces egy előadás/gyakorlat :) Az órarendbe írt időintervallumban benne van egy 10 perces szünet is, de nekem az óráim legtöbbször egybe voltak tartva, így hamarabb is engedtek el minket. :)
2016. szept. 4. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!