Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes tanulni 12. Osztály...

Érdemes tanulni 12. Osztály előtti nyáron kémiát/bioszt? Emelt biosz kémia orvosira

Figyelt kérdés

Tanárunk kémiából feladott tok sok mindent nyárra tanulni, jövőre érettségi, előtte 11.ben is tanultam sokat.

Szerintem tanulni nyáron csak kifárasztana, nem éri meg, ez van a biosszal is. Tapasztalt biosz kémia érettségi emeltezok véleményét várom foleg

2016. aug. 29. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez tőled függ. Nyilván ha most tanulsz, kevesebb marad év közbenre. Az emelt kémia és biosz nem piskóta, sokat kell készülnöd rá. Szerintem érdemes a nyár alatt is foglalkozni vele, még ha nem is minden nap, így kevesebb eséllyel úszol be. Átolvasgatni a régi tankönyveket, végigoldani az érettségi feladatsorokat... :)
2016. aug. 29. 13:32
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
A kémia részéhez tudok csak hozzászólni, de én soha nem tanultam nyáron semmit életemben, több tanár ismerősöm szerint nem is érdemes, csak feleslegesen terheli a diákot még ilyenkor is. A kémia érettségi anyaga simán megtanulható a faktos órák alatt plusz érettségi előtti néhány hónapban otthon. Esetleg talán a számolásokkal érdemes többet foglalkozni mert az a nehezebb és az szokott gyengébben menni a diákoknak, de semmiképp nem a végzős év előtti nyáron kell ezt megtenni. Én a magam részéről márciusban kezdtem az intenzív felkészülést, előtte csak az órákra készültem. Ennek ez a leghatékonyabb módja, mert szép lassan fokozatosan tanulod meg az anyagot az órákra/órák alatt, utána csak ismételsz meg gyakorolsz tavasszal. Sok embert ismerek aki ugyanígy csinálta és 80% feletti emeltet írt mindkét tárgyból.
2016. aug. 29. 13:39
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem bioszra nem. Nekem megkönnyítette volna az életem, ha kémiára legalább a számolásokat gyakoroltam volna - mondjuk enélkül is felvettek, csak március felé már ki akartam vágni a példatárat az ablakon, mert egy fél éven át kb. hetente ötször nyúztam a példatárat:S
2016. aug. 29. 17:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a másik elvet követtem, begyakoroltam meg nagyjából megtanultam mindent nyáron így már csak szinten kellett tartani. Így volt időm megoldani az összes feladatsort meg tanulni a többi érettségimre is. Plusz mikor fakton ismételtük egy már megértett anyagot hallottam újra, ezért még jobban rögzült. Mindkettő 95 fölötti lett. Sok sikert a felkészüléshez :)
2016. aug. 29. 18:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Esetleg van tapasztalatatok a Villányi fele kemia előkészítőrol, hogy érdemes e oda járni és ha igen melyik csoportokba menni, illetve biológiából erdemes e előkészítőt, vagy csak plusz maganorat felvenni?

2016. aug. 30. 13:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, én a saját sulis előkészítőnkre jártam és nagyon hasznosnak találtam, főleg hogy így rá vagy kényszerítve hogy tanulj. Nincs infóm a Villányisról, de mivel ő írja a legjobb könyveket biztos jó előkészítőt tart.
2016. aug. 30. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!