Mit csinál a pedagógiai asszisztens?
Több helyen olvastam olyan állásajánlatot, hogy pedagógiai asszisztenst kerestek. Néhol elegendő volt a tanári/tanítói főiskolai végzettség, néhány helyen pedig okj-s végzettséghez kötötték.
Mit csinál egy iskolában/oktatási intézményben a pedagógiai asszisztens?
Milyen feladatokat bíznak rá?
Milyen jogállása van?
Fontos-e és ha igen, miben tud többet, mint egy pedagógus?
Egy pedagógus, aki nem rendelkezik ilyen irányú szakképzettséggel, el tudja-e látni a ped.asszisztens feladatát?
Olyan mint egy napközis tanár?
Kérem segítségeteket!
Szia! A válaszom ugyan nem teljes, de azért leirom.
A ped. asszisztens gyerekekre felügyel, pl. elkiséri őket ebédelni, vagy pl. ránk anno néptáncon is felügyelt egy ped.asszisztens. Ja és szerintem kevesebbet tud mint a pedagógus!
Itt megtalálod bővebben:
Hálás köszönet, sokkal tisztább a kép!
Csak azért érdekel, mert láttam egy pár ilyen állást, ahová főiskolai vagy egyetemi végzettség kellett, s hát (munkanélküli lévén) beadtam a pályázatomat, mert sok lehetőségem nincs.
Gondoltam, hogy hasonló, mint a napközis tanár. (Gondolom, ha felsőfokú képesítéshez kötötték (nem okj), akkor a bérkategória is az F vagy a H és nem a D.
Aki esetleg ilyenben dolgozik, attól is várom a véleményt, élményt, tapasztalatot!
Utolsó válaszoló, felvettek, dolgozol mint ped.asszisztens? Amúgy meg tévedés, ugyanis a fizetési kategória : C ...!
És már kötelező lesz minden 100gyermekre 1, és minden 3óvodás csoportra szitntén 1 ped.asszisztens, és tévedés, hogy sima érettségivel lehet végezni ezt a munkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!