Bűntudatom kell hogy legyen, amiért azért (is) tanulok orvosnak, mert vonz a doktori cím?
Miért kellene emiatt bűntudatodnak lenni? Igazából ha ez lenne az egyetlen oka annak, hogy az orvosit választottad, még akkor is lehetnél jó orvos:D
Nem szoktam kiirkálni sehova (pl. facebook), bemutatkozáskor feleslegesen nem mondom, hogy doktor vagyok, de ennek ellenére igen is büszke vagyok rá, jó érzés, hogy ott van a nevem előtt az a két betű. Szerintem ezzel nincsen probléma:)
Na, akkor valamit tisztázzunk, mert 1-2 kommentelő kicsit el van tájolva. Az orvosi diploma "mellé" (mintha teljesen érdemtelenül, valami büfészak elvégzése után hozzájuk vágnák) NEM CÍMZETES dr jár. PhD=Doctor of Philosophy= a tudományok doktora
M.D. (ezt kapják az orvosok) = Doctor of Medicine= az orvostudomány doktora.
Aki elvégzi az orvosit a világon bárhol, orvosdoktori címet kap! (Ellentétben a jogászokkal... utána lehet nézni.)
Azt meg úgy halkan megjegyezném még, hogy rengeteg orvos szerzi meg a PhD-t is az egyetem után és azért egy orvostudományi PhD-t vagy eleve az orvosi egyetemet ne emlegessük már egy lapon valami foximaxi büfészak PhD-jével. Senkit nem akarok degradálni, de az orvosit nehezebb elvégezni, mint sok szakon az MA/MSc után a PhD-t... Szöval azt ne akarjátok beadni, hogy egy andragógia vagy bölcsész PhD többet ér egy orvosdoktori címnél.... vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!