Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az ELTÉn mennyi a havi szociál...

Az ELTÉn mennyi a havi szociális ösztöndíj nagycsaládosoknak?

Figyelt kérdés
Annyifele valtozatot olvastam, hogy inkabb megkerdezem hatha van valakinek tapasztalata. Van esetleg itt olyan nagycsalados aki ELTE alapkepzesre jar es kapott mar szoc. osztondijat? nem a tanulasert, hanem nagycsaladost. Koszi a valaszokat.

2016. aug. 16. 07:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán azon vagyok kiakadva, hogy nem feltétlen mondanám hogy egy árvára vagy félárvára jobban rá jár. A szüleim elváltak nekem is, Anyukám havonta 55.850 forintot keres közalkalmazottként. A lakhelyet szintén nézik 120 kilométerre lakok az egyetemtől így a kolit is fizetnem kell ami havi 10.320 forint. Azonkívűl hogy ketten élünk anyámmal ő éppenhogy keres. Jobban megértem hogy erre kapok szoc tánogatást mint egy félárva, ha annak anyja/apja jobban keres. Legyetek kedvesek értelmezni! Azt mondtam hogy ANYAGI HELYZETTŐL FÜGGŐEN osztanám és sorolnám be hogy ki kapjon támogatást. ( nem ösztöndíjnak hívják még mindig különben.) Ha most én félárva vagyok, de anyám havi 300ezret megkeresne és megkapnám a szoctámot akkor nem lennétek kiakadva hogy indokolatlanul és értelmetlenül kaptam meg? Naugye hogy de. Nem véletlen kérnek környezettanulmányt, ha nagyon wlacsony az egy főre jutó jövedelem. Legyetek kedvesek megérteni azt amit írok. :) köszönöm.
2016. szept. 1. 11:09
 12/13 A kérdező kommentje:

Tényleg nem attól függ, hogy valakinek mi a 'státusza' (nagycsaládos, árva), hanem az anyagi helyzettől, csak az a helyzet hogy aki meg van jelölve ott, hogy támogatásra jogosult, annak általában kvára nem olyan az anyagi helyzete hogy ne legyen rá szüksége. Btw, szerintem is szánalmas, ha valaki úgy igényli meg a TÁMOGATÁST (hogy örülj), hogy közben meg nincs rá szüksége, de ha puffogok rajta, ez akkor se fog változni. Én megigénylem magamnak mert különben kvára nem fogom tudni elvégezni az iskolát, ezért érdeklődtem, nem azért hogy itt vergődjenek rajta hogy milyen szr a magyar rendszer, hogy olyan is kaphat akinek nem is kéne.

Amúgy, valaki tudja hogy hol vannak ezek a pontszámok vagy mik, hogy miért mennyi jár, meg menni a minimum? Sajnos én tényleg nagyon nem értek hozzá. Köszönöm.

2016. szept. 2. 14:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Én nem azty mondtam hogy te nem érdemelted meg, vagy valami csak közöltem hogy anyagi helyzettől függőrn adnám meg. Facebook eseménye van neki ott van egy link is különben:

Adjuk le a szoctámot így keresd.

7.étől lehet leadni a kérvényt de figyelj hogy van amelyik dokumentumot egyből fel kell tölts másképp érvénytelen.

Kell minden igazolás amire kéred a te esetedben :

-rendszeres gyermekvédelmi tánogatás

-nagycsaládos valami igazolás ahhoz nem tudom mi kell

figyelembe veszik még

- eg főre jutó jövedelmet

- iskolától milyen messze laksz

"1) Hatósági bizonyítvány hiányában a pályázat elutasításra kerül! Ezt a dokumentumot a pályázati időszakban kell feltölteni, hiánypótlására nincs lehetőség! Amennyiben nem kerül feltöltésre (és leadásra) a megadott határidőig („Pályázat benyújtásának határideje”), a kérvény azonnal elutasításra kerül! Amennyiben a hatósági bizonyítványon nem szerepelnek nevek és/vagy születési dátumok, szükséges a lakcímkártyák feltöltése is. A lakcímkártyák feltöltése pótolható, a hatósági bizonyítvány nem!

2) A további igazolások hiánypótlására csak egyszer van lehetőség! Miután a hallgató visszakapta javításra kérvényét, a megadott időpontig („Hiánypótlás vége”) pótolhatja a véleményező által megjelölt nem megfelelő, vagy hiányzó dokumentumo(ka)t, adatokat. Erre a hallgatónak csak egyetlen alkalommal van lehetősége, amennyiben véglegesítette a kérvényét, a Bizottság annak tartalma alapján bírálja el a pályázatot!

3) Csak az egyes mezők mellett található Csatolmány gomb használatával feltöltött igazolásokat tudja figyelembe venni a Bizottság!

4) Azon dokumentumokat, melyek a Dokumentumtárba kerülnek feltöltésre, de a hallgató nem csatolja azokat a kérvényhez a csatolmány gomb használatával, a Bizottság nem tudja figyelembe venni!

5) A szükséges és elfogadható igazolásformákat jelen pályázati kiírás tartalmazza.

6) A Bizottság csak PDF és kép (JPEG, JPG, PNG) formátumú elektronikus dokumentumokat fogad el!

7) A feltöltött dokumentumok mérete egyenként nem haladhatja meg a 2 MB-ot.

8) A Bizottság a feltöltött igazolások eredeti példányát bármikor bekérheti. Hamis dokumentumok feltöltése fegyelmi eljárás megindítását vonja maga után!

9) Az elektronikus űrlapon a hatósági bizonyítványon szereplő valamennyi személyt külön-külön fel kell tüntetni, és státuszának megfelelően hiteles dokumentumokkal igazolni kell. Amennyiben valamely, a hatósági bizonyítványon szereplő személy státusza nincs megfelelően igazolva, az egy főre jutó jövedelemre nem adható pontszám!

10) A beérkezett pályázatok a hatályos jogszabályoknak és szabályzatoknak, illetve jelen pályázati kiírásnak megfelelően, valamint az űrlapon bejelölt körülmények és a hozzájuk csatolt igazolások alapján kerülnek elbírálásra.

11) A pályázat során megadott személyes adatok kezelésére, illetve feldolgozására az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság tagjai, és az általuk megbízott személyek jogosultak. Ezen adatok kizárólag a leadott pályázat bírálatához, illetve feldolgozásához kerülnek felhasználásra. A személyes adatok kezelése az ELTE Adatvédelmi, adatbiztonsági és adatkezelési szabályzata rendelkezéseinek megfelelően zajlik.

12) A személyes adatok kezelésével, védelmével kapcsolatban a pályázó a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat, továbbá bírósági jogorvoslattal élhet.

13) A határozat ellen a kézhezvételtől (a tudomásra jutástól) számított 15 napon belül fellebbezésre van lehetőség, amelyet az ELTE Kancellária, Jogi, Igazgatási és Közbeszerzési Igazgatóságra kell benyújtani (1056 Budapest, Szerb utca 21-23.) a „Hallgatói Jogorvoslati Bizottság részére” megjelölés mellett.

14) A megítélt támogatás kifizetése csak akkor történhet meg, ha a pályázó (alapértelmezett) bankszámlaszáma, adóazonosító jele és lakóhelye (Neptunban: állandó lakcím) szerepel a Neptunban. Ezen adatok bármelyikének hiányában a kifizetés nem lehetséges. Amennyiben a pályázó a kifizetéshez szükséges adatokat a harmadik kifizetési kísérletig sem rögzíti vagy javítja a Neptunba(n), a számára megítélt ösztöndíjra való jogosultságát elveszti (Hallgatói Követelményrendszer 97. § (9) bekezdés)."

2016. szept. 2. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!