Egyetem, testnevelés alóli felmentés?
Debreceni egyetemről lenne szó. Kérelmet tervezek írni, ehhez gondolom elengedhetetlen az igazolás. Azonban milyen igazolás kell róla? Sportorvosi, vagy esetleg elég egy háziorvosi, vagy háziorvosi és az asztmámról, allergiáról papírok?
Gimiben sportorvosi kellett, de ha nem kötelező akkor nem mennék újra oda(fizetni kell a vizsgálatért, buszozni, stb.)
Utolsó, hasznos, amit írtál, nyomtam egy zöldet. Hogyan kell a gerinctornát intézni a BGE-n? Bárki felveheti, vagy csak orvosi javaslatra?
A BGE-n milyen tornák vannak még, amit bárki felvehet és melyiket nem ajánlod az oktató miatt, vagy mert nehéz, vagy mert szívatós? Egyes tesi tárgyakért kell fizetni?
Por allergia is. Az úszásra én is gondoltam, de az megint egy plusz kiadás a családnak. Amit nem szeretnék, akkor inkább semmi.
Köszi a hasznos válaszokat!
A hosszú hasznos válaszadó vagyok.
Én most leszek elsős a BGE-n, de ahogy én tudom bárki felveheti. Most nyakig benne vagyok a tárgyfelvételbe, szóval még friss a dolog. Van külön gyógytorna is, azt szerintem csak orvos írhatja elő de mivel engem az nem érint így annyira nem néztem utána. Van egyébként úszásoktatás, úszás, kondicionáló óra, gerinctorna, önvédelem, golf, sítábor, frizbi. Most ennyi jut eszembe. Amit én hiányolok a listáról, az a jóga, aerobic, zumba. A gyógytorna szerintem olyasmi mint gimiben, iskolaorvos írhatja elő és ott különösen figyelnek arra, hogy ne kelljen azt csinálnod amit nem szabad. Pl egy átlag tesin futnak és talajtornáztak nálunk gimiben míg a gyógytesin aki asztmás volt az nem futott, aki allergiás volt porra az nem talajtornázott. Így valahogy tudom elképzelni ezt egyetemen is. Nekem unokatesómnak el volt törve a bokája mikor másodéves volt és jobb lába térdig gipszben volt. Választhatott, hogy bejár valamire vagy elméleti órákra kell járnia és vizsgáznia kell tesiből, szóval végül inkább gyógytornára járt. Alap dolgokat csináltak, kevesen voltak tehát a tanár mindenkivel külön-külön foglalkozott. Én azt javaslom ne akarj teljes felmentést, menj el gyógytesire ha lehet és "letudod" ennyivel. Azt sajna nem tudom, hogy az úszásnak milyen költségei vannak de azért érdemes utánakérdezni. Ha más nem, akkor gerinctorna. Legvégső esetben felmentés.
Arra gondoltál hogy kondiba mész? Szobabiciklizni mennyire bírsz asztmásan? Vagy kis súlyokat is emelgethetsz, senki nem foglalkozik azzal, hogy mit csinálsz. A lényeg hogy ott legyél és ezt igazolni is tudd.
Remélem ez a válasz is hasznos:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!