Valaki felvázolná nekem érthetően az egyetemi rendszert?
Lehet, hogy elsőre furán hangzik, de egyelőre 10-felől 10 féle információkat kaptam. Idén szeptemberben kezdek az ELTE_TÁTK-on. Ami zavaros igazából, hogy hogyan működik a kredit illetve a neptun rendszer. Pl. Mikortól tudok órákat felvenni, illetve láttam, hogy lehet sportolni kreditekért, ha azt veszem fel.
Vannak kötelező tárgyak és választhatók? Ezekből jönnek össze a kreditek a vizsgákkal?
Megköszönném ha valaki leírná egyszerűen, érthetően!!:)
Az előzetes tárgyfelvétel már zajlik, de nem kell sietni vele, mert a rangsoros és a verseny később lesz..
Sportórák a BEAC-on vannak, neptunban VTN-* kódokkal meghirdetve. A kötelező tárgyaidat meg tudod itt nézni, időponttal, teremmel együtt: [link] (kiválasztod a te képzésedet, és keres..).
A kreditekről nem értem, mi a kérdésed.
10-ből 10-félét hallasz, mert egyetemfüggő, hogy pl. Neptunt használ-e, hogy mikor van a tárgyfelvétel, van-e testnevelés, és jár-e érte kredit, és hogy mik a kötelező és szabadon választható tárgyak.
Az viszont szinte biztos, hogy kapsz értesítést a határidőkről, illetve a mintatantervet valahol megtalálod.
Köszönöm a válaszotok, sokat segített!
Abban van realitás, hogy azt hallottam egy ismerőstől,hogy összeállította az óráit Ke-Sze-Cs-re, vagy nehéz ennyire tömbösíteni?:) Ez persze inkább tapasztalatokból válaszolható meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!