Fizetés a sulinak hallgatói jogviszony megszűnése után?
Azokhoz fordulnék főként a kérdésemmel, akik már voltak hasonló vagy akár ugyanilyen helyzetben mint én.
Jártam 2 félévet költségtérítéses képzésen fősulira (most már egyetem), viszont az életemben váratlanul bekövetkezett változás miatt 3 félévet passzív státuszban kellett töltenem. Annak a reményében maradtam passzívon, hátha folytatni tudom a tanulmányaimat, de ez sajnos nem fog összejönni.
Nemsokára leadom a jogviszony megszüntetési kérelmet, és elkezdtem kutakodni h milyen kötelezettségeim lesznek még a sulival szemben. A helyzet az, hogy a 2 aktív félévemből vannak nem teljesített krediteim.. A kreditdíj pedig kreditenként 8500 Ft.
A hosszú bevezető után a kérdésem az lenne, hogy a hallgatói jogviszonyom megszűnése után mindenképp be fogják/tudják rajtam hajtani azt a bizonyos összeget? Kb. mennyi idő múlva számíthatok a kreditelszámolásra? Ilyen esetben létezik valamiféle méltányosság, részletfizetési lehetőség, akármi?
A normális válaszokat előre is köszönöm! :)
Itt BME-n nem a teljesítetlen kredit után kell fizetni, hanem ha újra felveszel egy olyan tárgyat, amit korábbann em teljesítettél, akkor a kreditnek megfelelő összeget kell fizetni. De ez minden egyetemnél más, tényleg náluk érdeklődj.
Egyébként szerintem nem kell, pont azt jelenti a passzív félév, hogy a tanulás szünetel. Gondolom alapból passzívan kezdted a 3. félévet, így nincs is tárgy, amit felvettél akkorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!