Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Történelem vagy Angol emelt...

Történelem vagy Angol emelt érettségi a nehezebb?

Figyelt kérdés

Tudom sokminden kérdése, de olyanok véleménye érdekel akik megcsinálták már. Jövőre mind a kettő változni fog ugye, elvileg törin nem lehet kronológiás atlaszt használni középszinten sem, angolon meg kivették az A1-es feladatokat középszinten.

Melyiket érné meg? Melyikre könnyebb felkészülni?

2016. aug. 3. 18:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Most érettségiztem, mindkettőből emelt szinten. Az angolom messze jobb lett, hiába tanultam törire is sokat, nekem nagyon nehezen ment, igazából csak a pluszpontok miatt vállaltam be, és még mindig jobban jöttem így ki, mint csak 1 emelttel.

Töriből millió évszámot kell tudnod, oda-vissza ismerni a részleteket, tényanyagokat, rengeteg forrást olvasni.

Angolból a hallás-, és íráskészségedet filmnézéssel, youtube-bal, zenehallgatással szerintem könnyedén lehet fejleszteni, csak a típusfeladatokat kell "begyakorolni", levélmintákat tudni, és szótárt is lehet(ett) használni.

Személy szerint nekem az angol könnyebbnek tűnik, viszont a nyelvvizsgával is majdnem megszerezhető már az emelt angolért járó plusz 50 pont, neked kell tudnod, hogy éri meg, illetve mik a kinézett szakodon a követelmények, de ha bármi kérdésed van, írj, szívesen segítek.:)

2016. aug. 5. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!