SZTE-en megszabják, melyik karon lévő hallgató melyk kollágiumba mehet?
Szintén itt olvastam, hogy a TTIK-s hallgatóknak álltalában 5 koleszt szoktak megnevezni: Eötvös, Öthalmi, Károlyi, Herman illetve a Móra.
Megnéztem hol lesznek tartva az óráim és nekem a Teleki Blanka kollégium felelne meg legjobban.
Melyik kolesz a legnyugisabb, ahol lehet tanulni is?
Ha az adott karnak van saját kollégiuma, akkor a modulo-ban a kollégiumi jelentkezésnél csak azt engedi kiválasztani. Mivel a TTIK-nek nincs, ezért nekünk a karközi kollégiumok közül lehet választani (ez az említett 5 kollégium). Miután lementek a koleszos felvételik, ahogy tudom jelentkezhetsz mondjuk az ÁOK-os kollégiumba várólistára, aztán vagy felvesznek vagy nem (lesz-e üresedés stb).
De nem kell aggódnod, ha "távolabbi" koleszba kerülsz, mert egyrészről nincsenek azért olyan nagyon nagy távolságok a városon belül, másrészről elég jó a tömegközlekedés (de tényleg, ráadásul az államisok igényelhetnek városi tanulóbérletet, amit szociális alapon osztanak, a jelentkezők 90% kapja meg).
Eötvös: minden félévben hozni kell a jó korrigált kreditindexet (ha jól tudom 4 fölött kell lenni, hogy bentmaradhass)
Öthalmi: kicsit a város szélén van, konkrétan lakásokba laknak, kicsit albérlet feeling
Károlyi: könnyű bekerülni, eléggé bulizós hírneve van, de hidd el, a tanulás rajtad múlik, illetve rengeteg pletyka kamu
Herman és Móra: mind a kettő Újszegeden van, eléggé nyugisak, habár a Mórába nehéz bekerülni
Esetleg irnátok valami adatokat a koleszrol? Pl. Milyenek a szobák, hény személyesek, mennyire lehet tanulni stb...
Lehet privátban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!