Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki jelentkezett a Széchenyibe...

Ki jelentkezett a Széchenyibe szociális munkára első helyen?

Figyelt kérdés
:)

2016. júl. 21. 15:17
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

És a te feladatod lenne elmondani hogy nekem hol a helyem?! KÉTLEM.

Én nem kérkedtem, és nem nagyképűsködtem azzal, hogy szociális munkát fogok tanulni, szóval nem is értem ezt a lekezelést a részedről. Értem mit mondasz, de nem tartom jogosnak. Egyáltalán te milyen szakon diplomáztál? Mert eddig erről semmi információ nem hangzott el

2016. júl. 22. 16:34
 12/25 anonim ***** válasza:
6%

Pedig abszolút jogos amit írtam, ha majd kinyílik a szemed rá fogsz jönni, hogy ha már diplomát akarsz akkor a szocmunka a ranglétrán hol is helyezkedik el (értékben, kereseti lehetőségben).

És a Széchenyi is csöves egyetem.

Az hogy én hol végeztem teljesen irreleváns, de ha ettől jobban adsz a szavamra leírom neked.

Elvégeztem az ELTE TTK-n a matematikus szakot (ekkor még nem volt MSc és BSc tehát ez MSc-s diplomával egyenértékű a mostani rendszerben).

Elvégeztem utána az ELTE-n a programtervező informatikát (ez már csak BSc) és tavaly nyáron ennek a szaknak az MSc-jét fejeztem be.

2016. júl. 22. 19:05
 13/25 A kérdező kommentje:

Jézusom, ember.. nyugi egy kicsit! Még mindig nem értem a fellengzős hangodat, mert semmi jogod nem lenne így kioktatni!

Szóval akkor tisztázzuk, te nem csak a szakot, de az egyetemet is utálod? Na ilyenről még nem hallottam. Jártál valaha is legalább egy félévet a Széchenyire, vagy mások "meséiből" ítélsz meg egy intézményt?!

Viszont az elért eredményeidhez gratulálok, biztos kemény munka volt. :) Én személy szerint hadilábon állok a matekkal, de (veled ellentétben) tisztelem a matematikusokat, vagy hasonló szakot végzett embereket (pedig kb. úgy állok a matekhoz, mint te ehhez az egész témához :D)

2016. júl. 22. 20:24
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
A kérdésedre az a válaszom h neked se kellett volna :D azért ne menj egyetemre hogy jó messze legyél otthonról... biztos jó bulinak tűnik, meg nyilván a "kalandozást" is kipróbálnád de ezeket máshol is lehet évek és sok pénz kidobása nélkül :) szocmunkás meg lehetsz diploma nélkül is ugyanannyi pénzért ugyanannyi segítséget nyújtva
2016. júl. 23. 20:27
 15/25 A kérdező kommentje:
Messze leszek, kb 10 percnyire :D győri vagyok, ahogy az egyetem is...
2016. júl. 23. 21:00
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A szociális munka alapszakot elvégzettek 71%-a dolgozik, átlagjövedelmük 170840 Ft, ami messze nem minimálbér. Innen még nyugodtan lehet tovább tanulni.

Matematika szakosok 34%-a dolgozik, átlagjövedelmük 169274 Ft. Ha már mindenképpen büfészakozunk, akkor ezt előbb nevezhetjük annak, mint a szociális munkást.

A programtervező informatikusok 61%-a dolgozik, átlagosan 261339 Ft-ot keresnek. Igaz, szép összeg, de még mindig kisebb eséllyel kapnak állást az alapszak elvégzése után, mint a szociális munkások. Nem mindenkinek a jó fizetés az első szempont, sokkal fontosabb, hogy valami olyat csináljon az ember, amiben örömét leli. Az mindenképpen dicsérendő, ha valakit az tesz boldoggá, hogy más embereken segíthet. Elég szomorú, ha szerinted ez egy elítélendő dolog, kedves 25%-os válaszoló. Lehet, hogy a te diplomád előkelőbb helyet foglal el a híres neves rangsorodon, de az erkölcsi ranglétrának még a legalsó fokát sem éred fel. Szerintem ez jobban meghatároz egy embert, mint hogy milyen szakon végzett.

2016. júl. 26. 14:42
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. júl. 26. 16:01
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem felvettek! És téged?
2016. júl. 26. 20:40
 19/25 A kérdező kommentje:
Engem is! :)
2016. júl. 26. 21:09
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szuper, akkor szeptemberben találkozunk! :)
2016. júl. 26. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!