Pannon Egyetem - Szabadbölcsészet. Vélemények?
Lediplomázok, emiatt ne fájjon éjszakánként az ici-pici fejecskéd :)
Kimagasló hírnevű egyetem, keresett szak, jó jegyek, nincs kockázat.
Eddig két cég keresett meg, abból az egyiknél fél éve gyakornok vagyok, már most többet keresek, mint te a mekibe fogsz kisfiam.
Nem nézem le a bölcsészeket, én téged nézlek le, azt hiszed azért mert a szabadbölcsészet gagyi akkor már az összes többi BSc-s diploma se ér semmit protekció nélkül?
Tévképzet: jeles.
Az oktatási tervezetet meg fenntartásokkal kezeld, majd október közepére lesz egy kisebb képed a képzésről, addig ne akarj kioktatni, hogy a te szakod milyen, még fel se vettek VAGY MÁR KEDD VAN? Ja nem.
U.I.: Lehet triópizza, döner, burger king piaci kifőzde, kifutó fiú, fullajtár a bérezés ezeknél 130 körül mozog.
A bölcsészeket azért nézik le mert kb felesleges a szabadbölcsész...
Uygebár mérnökre mindig van szükség.
Jogász, bíró, ügyvèd, közgazdász, orvos mindig kell...
Egyikből sincs elég ha megnézed a statisztikákat.
De a szabadbölcsésszel milyen állásokat tudsz betölteni? Könyvtáros, filozófus, stb?
Namármost megy ki a divatból...
Am egy viszonylag könnyen teljesíthető szak.
De azért utàlja mindenki mert sokan mennek oda azért mert büdös a kétkezi munka, vagy épp mindenképpen akarnak diplomàt a lehető legkönnyebb úton..
Ahelyett hogy kitanulnànak egy szakmát, amivel tényleg hasznàra lennének a társadalomnak mert pl hiánycikk..
És igen, máshol is vannak sötétek... csak sokkal nagyobb arànyban buknak ki menetközben ;)
Namármost.. nèzz csak utána, nincs elég pénzügyi végzettségű sem...
Ha mérnök vagy pl és jó vagy a szakmádban, de ez igaz sok másik szakmára is, nem kell "nyalnod a multik seggét" ;) nálunk ők kapkodnak utánad. ;) illetve aztán rengeteg más lehetőség van még..
De te nem válaszoltál..hol is lehet érdemben elhelyezkedni egy szabadbölcsész doplomával? Ès mi a haszna az országra nézve?
Ja és a nyitott gondolkodás és általànos műveltség személyiség és ember, nem pedig szabadbölcsész diploma kérdése ;)
Én sem a bölcsész diplomához kapcsoltam. Csak írtam, hogy attól, hogy valaki más szakon végez, még nem lesz se több, se kevesebb.
Egyébként a szabadbölcsészet a bölcsésztudomény alapszakja. Különböző szakirányokat választhatok utána, például vallástudományt, filmelméletet, esztétikát, filozófiát, etikát, művészettörténetet, kommunikációt és médiatudományt.
"az ici-pici fejecskére: a nagy fej, nem egyenlő a nagyobb aggyal. A nagyobb agy, nem egyenlő a nagyobb tudással."
Hol írtam, hogy a nagyobb agy nagyobb tudást jelent?HOL?
Tanultam anatómiát okoska :)
"Lehet, hogy egy dolgot jól fogsz csinálni, például nyalni a multi cégesek seggét, de attól még nem leszel nyitott gondolkodású."
Alapból a multi keresett meg ENGEM...
A multi cégnek való dolgozás nem egyenlő a multi cégek fenéknyalásával, el vagy tévedve...
Mit értesz nyitott gondolkodás alatt?
A műszaki területen megtanítanak gondolkodni, a szabadbölcsészek meg megtanulnak... mit is? krumplit sütni, aközben lehet magadban filozofálni :)
Nem ELTE hanem BME.
De az ELTE-nek meg nem csak a reklámja jó, hanem az idei ranglisták alapján IS a legjobb magyar egyetem...
Ez nem reklám EZ TÉNY.
U.i.: A meki is multi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!