Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogi hallgatói lét, élet?...

Jogi hallgatói lét, élet? (ELTE, PTE, PPKE)

Figyelt kérdés
Most leszek végzős, és jogra szeretnék járni, viszont szeretnék így úgymond előre felkészülni. Nagyon várom már az egyetemi létet, így tudnátok mesélni nekem róla kicsit? Hogy néz ki egy átlagos napotok, hetetek, hónapotok, félévetek, szorgalmi/vizsgaidőszakotok? Úgy általában minden érdekel. Köszi!:)

2016. júl. 16. 22:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

PTE:

Most voltam elsős.

Minden órára bejártam, szerintem meg is érte, hiszen minden vizsgámon elsőre átmentem. Bár ezzel eléggé kisebbségben voltam az évfolyamon.:))

Nagyon sokan már első félév után abbahagyták, mert nem bírták.

Szerintem amúgy teljesíthető volt eddig minden, a siker kulcsa az időbeosztás. Nem szabad az utolsó pillanatra hagyni semmit, nem a vizsgaidőszakban kell nekiállni.

A szorgalmi időszak lazább, a zh-kat év elején bejelentik. Ezekere érdemes készülni (- főleg az egyetemes jogtörténetre!). Ha ügyesen állítod össze az órarendedet, akkor akár már szerda délután vége a hetednek:)

Sajnos az előadások nem mindig.. érdekesek. Ez nem feltétlen az anyag vagy a professzor hibája, hanem amiatt lehet így érezni, mert sokszor vnnak 2 - 2,5 órás előadások, szünet nélkül. Ennyi ideig nehéz koncentrálni.

Egyetemen amúgy te is észre fogod venni, hogy nagyon gyorsan peregnek a hónapok. Hopp, megint eljött egy vizsgaidőszak.. :D

Ezek amúgy már nem olyan könnyűek, lazák. Nem szabad halogatni a vizsgákat. Minél előbb túl kell esni - szerintem - mindenen. Nekem első héten 2-3 vizsgám is szokott lenni (a könnyebbek), hogy a maradék időben a fő tárgyakra tudjak koncentrálni (pl. ilyen volt ebben a félévben a 3 szigorlatos tárgy - többek között a római jog).

Ha pécsi vagy, akkor szerintem érdemes mndenképpen a városban maradni. De most nem akarlak győrködni, hiszen nem ez volt a kérdésed lényege. :) Ha esetleg konkrltan érdekel még valami, akkor szívesen válaszolok.

2016. júl. 16. 23:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Az igazság az, hogy Pécstől majdnem 500 km-re, Pesttől 250 km-re lakom, szóval..

Ezért is vacilálok nagyon egyetemek között, hisz bár nagyon remélem, hogy meg lesz államira a pont, hisz nagyon készülök rá, tanulok, de bármi megtörténhet, így ha fizetősre kell mennem, akkor Pécs sokkal előnyösebb.

2016. júl. 17. 11:21
 3/5 A kérdező kommentje:
És lenne idő az egyetem mellett dolgozni, vagy az felejtős?
2016. júl. 17. 11:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez tőled is függ. Első félévben-évben szerintem ne vállalj semmit. Ki fogod tapasztalni, hogy neked mi is fér bele.

Nekem beleférne még a munka, de nem vállaltam egyelőre semmit - nem vagyok rászorulva szerencsére. Inkább nyelvtanfolyamra járok és megtartom a 4-5 jegyeimet.

2016. júl. 17. 12:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem! Természetesen nekem is a tanulás lesz az első, de nem vagyunk eleresztve pénzileg, de ha nem engedi meg a tanulás, akkor nem fogok nyilván, hogy ne menjen a tanulás rovására.

Köszönöm a válaszod!:)

2016. júl. 17. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!