Jogi hallgatói lét, élet? (ELTE, PTE, PPKE)
PTE:
Most voltam elsős.
Minden órára bejártam, szerintem meg is érte, hiszen minden vizsgámon elsőre átmentem. Bár ezzel eléggé kisebbségben voltam az évfolyamon.:))
Nagyon sokan már első félév után abbahagyták, mert nem bírták.
Szerintem amúgy teljesíthető volt eddig minden, a siker kulcsa az időbeosztás. Nem szabad az utolsó pillanatra hagyni semmit, nem a vizsgaidőszakban kell nekiállni.
A szorgalmi időszak lazább, a zh-kat év elején bejelentik. Ezekere érdemes készülni (- főleg az egyetemes jogtörténetre!). Ha ügyesen állítod össze az órarendedet, akkor akár már szerda délután vége a hetednek:)
Sajnos az előadások nem mindig.. érdekesek. Ez nem feltétlen az anyag vagy a professzor hibája, hanem amiatt lehet így érezni, mert sokszor vnnak 2 - 2,5 órás előadások, szünet nélkül. Ennyi ideig nehéz koncentrálni.
Egyetemen amúgy te is észre fogod venni, hogy nagyon gyorsan peregnek a hónapok. Hopp, megint eljött egy vizsgaidőszak.. :D
Ezek amúgy már nem olyan könnyűek, lazák. Nem szabad halogatni a vizsgákat. Minél előbb túl kell esni - szerintem - mindenen. Nekem első héten 2-3 vizsgám is szokott lenni (a könnyebbek), hogy a maradék időben a fő tárgyakra tudjak koncentrálni (pl. ilyen volt ebben a félévben a 3 szigorlatos tárgy - többek között a római jog).
Ha pécsi vagy, akkor szerintem érdemes mndenképpen a városban maradni. De most nem akarlak győrködni, hiszen nem ez volt a kérdésed lényege. :) Ha esetleg konkrltan érdekel még valami, akkor szívesen válaszolok.
Köszönöm a válaszodat!
Az igazság az, hogy Pécstől majdnem 500 km-re, Pesttől 250 km-re lakom, szóval..
Ezért is vacilálok nagyon egyetemek között, hisz bár nagyon remélem, hogy meg lesz államira a pont, hisz nagyon készülök rá, tanulok, de bármi megtörténhet, így ha fizetősre kell mennem, akkor Pécs sokkal előnyösebb.
Ez tőled is függ. Első félévben-évben szerintem ne vállalj semmit. Ki fogod tapasztalni, hogy neked mi is fér bele.
Nekem beleférne még a munka, de nem vállaltam egyelőre semmit - nem vagyok rászorulva szerencsére. Inkább nyelvtanfolyamra járok és megtartom a 4-5 jegyeimet.
Értem! Természetesen nekem is a tanulás lesz az első, de nem vagyunk eleresztve pénzileg, de ha nem engedi meg a tanulás, akkor nem fogok nyilván, hogy ne menjen a tanulás rovására.
Köszönöm a válaszod!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!