Kérdés a kémiából (középszinten) érettségizetteknek?
Orvosi egyetemre adtam be a jelentkezésemet, emelt biológiát, és középszintű kémiát fogok tenni. Utóbbitól azonban nagyon félek^^" Aki már érettségizett, segítene, hogy:
-Pontosan mire kell nagyon figyelni?
-Van-e olyan függvénytábla, amiben a képletek is megvannak, amik segíthetnek az egyenletrendezésnél?
-Mennyire "kemény" a kémia középszint?
Nagyon szépen köszönöm^^
Ajánlom a felvi.hu fórumait (kémia középszint, emelt biológia, orvosira 2010), ott vszínűleg több választ fogsz kapni a kérdésedre:)
Segítenék én is, mert orvosis vagyok, de én fizikából érettségiztem:)
Nagyon nem volt stabil alapom..:( Azért is választottam a fizikát, mert kémiából szörnyű tanáraim voltak.... (volt, hogy hármas voltam kémiából:D)
Eléggé megszenvedek vele, de azért ki lehet bírni. Minden zh-m sikerült eddig, pedig sokaknak még úgy sem, hogy kémiából érettségiztek... a félévi vizsgám amúgy 3-as lett.
De orvosin nagyon fogják kérni a kémiát, úgyhogy hajrá:)
Szerintem az járt legjobban, aki emeltezett belőle:D
Csakhogy szét offoljam a saját kérdésemet :D
A fizika mennyire durva? Csak biofizika van, vagy más is? Mindig kíváncsi voltam, hogy a biofizika vajon mit takarhat.
Addig is várom a további válaszokat :)
Első félév elején egy kis statisztika (ez inkább matek).
Utána meg mindenféle finomság:D Szerintem annyira nem vészes:) A kémia nekem sokkal nehezebb:D Bár nem tudom máshol milyen nehéz, én az SZTE-re járok:)
Ilyesmiket vettünk: képalkotó eljárások (röntgen, CT, ultrahang, PET), transzportfolyamatok (mindenféle áramlási törvények), radioaktivitás + pici atomfizika, egy kis optika...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!