Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kritériumdolgozatok, földrajz...

Kritériumdolgozatok, földrajz és matek?

Figyelt kérdés
Az ELTE TTK földrajz szakra jelentkeztem és láttam hogy van kritériumdolgozat, amit valamikor szeptember elején (?) kell megírni. Megnéztem ELTE oldalán a feltételeket. A földrajz az egész teljesíthető csak át kell néznem de a matek az esélytelen. 76% lett a középszintem, azt hittem ez elég lesz, de olyanok vannak leírva amiket a gimnáziumi éveim alatt még csak nem is láttam. Tényleg ilyen nehéz a kritériumdolgozat matekból? Nagyon kétségbe vagyok esve.

2016. júl. 12. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj a kritériumdolgozat miatt. Nem ELTE-re járok, de ezeknek mindig az a lényege, hogy ha nem sikerült jóra megírnod, akkor fel kell venned az adott tárgyhoz tartozó alapozó tárgyat. Ott megtanítják a dolgozat anyagát egy félév alatt.
2016. júl. 12. 15:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm :) Azt nem tudtam, hogy ha nem sikerül, akkor még nincs minden veszve, azt hittem, hogy akkor el sem kezdheted a tanulmányaidat az egyetemen, de akkor megnyugodhatok :)
2016. júl. 12. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Neem, egyáltalán nincs ilyenről szó :)
2016. júl. 12. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Én ugyan bioszos vagyok, nem földrajzos, de nálunk is volt két kritériumdolgozat. Szeptember első hetében (majd úgyis megküldik mikor) írjátok meg, de semmi gáz nincs, ha nem sikerül. Felveszed a felkészítő előadást hozzá őszre, és decemberben már nagy eséllyel sikerülni fog. :) Az a lényege, hogy ha első éved végére nem (tehát tavasszal sem) lesz teljesítve, akkor sajnos elbocsátanak.
2016. júl. 13. 10:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Földrajz osztatlanon vagyok és megnyugtatlak, a kritektől nem kell aggódni :)

Maga a krit úgy néz ki, hogy először regisztrációs héten megírjátok egyszerre a kettőt, ha sikerült, akkor már nincs semmi. Ha nem sikerül, akkor fel kell venned a kurzust és bejárni (vagy nem bejárni) órákra, majd félév végén van egy zh, ha nem sikerül akkor egy pót zh. Ha ez se sikerülne, akkor második félévben fel lehet venni egy vizsgakurzust (nincs óra, csak vizsgázni kell félév végén) és újabb két lehetőség.

Szóval összesen 5 lehetőséged van két félév alatt, én magam nem ismerek senkit, akinek ennyi után nem sikerült volna teljesíteni ezeket :)

Kicsit bővebben a két krit:

A matek az amitől sokan be vannak ijedve, pedig egyáltalán nem nehéz :) Van belőle egy segédanyag, azt kell átnézned, alapvetően az átváltásokra és a függvényekre megy rá. Minden típusfeladat benne van, ami kell. Én speciel kétszer buktam rajta (az augusztusit is beleszámítva), majd a harmadik előtti hétvégén barátnőm leült velem segíteni és ő emlékeztetett rá, hogy amúgy van segédanyag, amit az egyetem kezdete előtt már megtaláltam, csak elfejetettem :D Átnéztük belőle a típusfeladatokat és egy napos készüléssel majdnem 80% lett (50% a sikeres zh), pedig nekem csak 54% volt a matek érettségim :)

A helyismerettel többen szenvednek, a nehézsége főleg az, hogy 70% felett kell teljesíteni. Két részből áll, mindkettő 50-50 pont. Az első a természetföldrajz, ami áll egy világ és egy Kárpát-medence részből. Ezeknél vaktérképeken neked kell bejelölni az objektumokat vagy a jelölésekhez írni, hogy mi van ott, plusz itt található a feladat, amit mindenki utál: meg van adva egy dolog és körül kell írni, hogy hol van (pl: Ciprus a Földközi-tenger keleti medencéjében), ezzel a probléma az, hogy ha nem azt írod, amit a tanár gondolt, akkor sok értékes pontot lehet veszíteni, mert ez a feladat körülbelül 20 pontot ér.

A társadalom földrajzi rész a könnyebb fele, itt is van egy világ és egy Magyarország rész. Készülj fel, hogy a tanár, aki ezt a részét állítja össze a zh-nak, minél később sikerül teljesíteni, annál jobban fogja szajkózni, hogy hülyék vagytok :D Amúgy nekem ez is harmadjára sikerült, a másodikra sok időt rászántam, amiről 4 ponttal lecsúsztam, aztán még kicsit ismételgettem és meglett.

Összegzésként annyit, hogy tényleg nem vészesek, javaslom, hogyha van időd, akkor még nyáron kezdj el rájuk készülni és akkor kettővel kevesebb fejfájás az egyetem alatt :)

2016. júl. 14. 02:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, más utána néztem a segédanyagoknak és azt tervezem hogy a július végét és augusztust arra szánom hogy ezeket átnézzem majd :) még egyszer köszönök mindent :)
2016. júl. 17. 20:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, de én is ide pályázok, neked hány pontod van?
2016. júl. 26. 05:24
 8/8 anonim válasza:

Sziasztok!

Az emlegetett segédanyagokat valaki belinkelné?😅Előre is nagyon köszönöm!

(Én idén megyek földrajz osztatlanra.)

2021. aug. 2. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!