Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktál tanulni?

Hogyan szoktál tanulni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 15. 15:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Amihez jobban van kedvem azt a tantárgyat előreveszem. Aztán elolvasom, értelmezem(ez fontos, mert ha nem értem meg, hogy miről szól az anyag, akkor nagyon nehezen fogom megtanulni. És inkább logikusan tanulok, mint magolok!) és részenként megtanulom. Általában zenét is kapcsolok és járkálok miközben tanulok. Ez valahogy segít. :)

Ha nagyobb az anyag, felölel egy egész témakört, akkor rövid vázaltot írok szavakkal és az alapján mondom el. Később már el tudom mondani anélkül is.

2010. ápr. 15. 16:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát, először is megpróbálok figyelni órán, és jegyzetelni. Így megértem, és már csak meg kell tanulnom otthon. Nem szoktam sokat, és a módszerem se túl bonyolult.:D Egyszerűen felolvasok magamnak eg kisebb részt félhangosan. Utána megpróbálom elmondani, ha sikerül valamennyire, megyek tovább, és ha van időm, a végén elmondom az egészet, de ezt általában lehagyom. Ezt akkor csinálom, ha olyan a tárgy, hogy tanulni kell, és kellenek évszámok, fogalmak (töri, föci). A matekot, fizikát, kémiát csak elolvasom párszor, ott nincs annyi tanulnivaló, inkább meg kell érteni. Magyart nem szoktam nagyon tanulni, csak elolvasom párszor, meg figyelek órán, és így egész jól megmarad.

Ja, dogák előtti szünetben szeretem átnézni, meg kérdezgetjük egymást a barátaimmal.

15/L

2010. ápr. 15. 17:00
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi! :)
2010. ápr. 15. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!