Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakmai gyakorlatot hol...

Szakmai gyakorlatot hol érdemes végeznie gazdasági képzésben résztvevőknek?

Figyelt kérdés

én Corvinusos vagyok, de nyilván BGF (ill. most már BGE) vagy más gazdasági főiskola, egyetem hallgatóinak véleményét is várom.

tehát: hol töltöttétek a szakmai gyakorlatotokat, jónak találtátok-e (ha igen, miért, ha nem, miért) stb-stb.

2016. júl. 10. 20:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

kézenfekvő lenne bankba menni, de elég rosszakat olvastam ill. hallottam az itteni gyakorlatokról.

azaz: maximum a központban valamilyen elemzői stb. munka lehet érdekes, de leggyakrabban inkább fénymásolás, irattározás stb., ami gyakorlatilag értelmetlen. mármint nyilván olyan értelemben, hogy semmiféle szakmai fejlődést nem hordoz magában. Vannak ilyen irányú tapasztalatok?

2016. júl. 10. 21:00
 2/11 anonim ***** válasza:
3 hónap alatt nem csinálsz semmi szakmait :D már mint én nem tudom h milyen egy ilyen rövid szakmai gyakorlat :) de sztem ne várj nagy szakmai fejlődést
2016. júl. 11. 14:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Egy nagy csomóan mennek a Big4-okhoz, bankok közül a Budapest Banknak van nagyon sok gyakornoki pozíciója, sokan mennek kis könyvelő irodákhoz is
2016. júl. 11. 17:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Én az egyhónaposat most csinálom a navnál. Tudtam volna menni "normális céghez" is, de ott még a három hónap is kevés, minimum fél év kell.

Amúgy bankok, könyvelőirodák, kisebb vállalkozások, nagy multik, big 4, vagy process solutionshoz is szoktak menni, de a navon kívül kb mindenhol minimum fél évet kell, úgyhogy ha másodéves vagy és a nyári egyhónapos gyakorlat kell, akkor nav, vagy ismerős által benyomod magad valahova 3 hónapra.

A 6 hónapos gyakorlatot már normális cégnél fogom. Kpmg vagy hasonlók.

2016. júl. 11. 19:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja és 1-3 hónapos gyakorlat során ne várj érdemi munkát. Fénymásolás, adatrögzítés stb lesz, de szerintem ez érthető, hogy miért. Legtöbb helyen csak a betanítási idő 1-3 hónap...
2016. júl. 11. 19:42
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

felmerül bennem a kérdés, hogy igazság szerint mi értelme akkor a 3 hónapos szakmai gyakorlatnak?

mert az tökre érthető, hogy ez kevés idő, nem éri meg túl sok energiát belefektetni a delikvensbe, meg nyilván pl egy bankban is annyira specifikus a dolog, hogy értelme sincs sok megmutatni, hogyan néz ki egy számlanyitás és egy jelzáloghitel-törlés. persze értem én, vannak elemzői munkák, kockázatelemzés vagy treasury stb. de felteszem, ott sem nagy dolgokkal bíznak meg.

még egyszer: ezt megértem, elfogadom. csak miért jó az bárkinek, hogy egy diploma előtt álló ember adatrögzít (már ha lenne ilyen szó ebben a formában :D), scannel, fénymásol, kávét főz?

ebben az égvilágon SEMMI szakmai fejlődés nincs, az egész egy nyűg. persze bízom abban, hogy mégis valami normálisabb helyre kerülhetek, ahol legalább egy keveset valóban tanulhatok. az mondjuk nyilvánvaló, hogy igazán az ember pályája csak diploma (vagy a legfelső képesítés) után indul be, de lehetőleg ne unalommal és kellemetlenül teljen az a 14-15 hét se - ha egy mód van rá.

köszi még egyszer a válaszokat, még jöhetnek kommentek:)

mivel bíztak meg, hol voltál?

2016. júl. 11. 23:33
 7/11 A kérdező kommentje:

1. és 4. válaszoló

Ti tudtok választ adni? mégis mi célja ennek az intézménynek (szakmai gyakorlat) ennek ismeretében, amit írtatok?

3.

3 hónapos, azaz 14-15 hetes lesz majd, nem 1 hónap.

egyébként szerintem okosabb dolog az 1 hónap, pláne annak fényében, amiket írtatok itt többen. vagyis amihez 1 hónap nem elég, arra 3 hónap is kevés lesz, ugyanakkor 3 hónap is nagyon kevés ahhoz, hogy érdemben tanulj valamit. tehát talán az arany középút egy 5-6 hét lehetne.

de ugyebár nem én határozom ezt meg, ha nem tetszik, akkor nincs diploma, ilyen egyszerű ez:))

2016. júl. 11. 23:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Én a 4. válaszoló vagyok.

BGE-n tanulok, nekünk most egyhónapos kötelező gyakorlat van, és jövőre lesz a 6hónapos. És mindegyikből kell írni 25 oldalas beszámolót megadott témakörök szerint.

Szerintem annyi az értelme, hogy "tanulj meg dolgozni". Kb ennyi, de ugye sokan már dolgoztak korábban is (én pl logisztikai cégnél voltam 5 hónapot bár az nem gyakorlat volt) úgyhogy igazából lófütyi az egész :D

A féléves gyakorlat már kicsit komolyabb, azt általában úgy érdemes, hogy olyan céghez mész, ahol tényleg hosszabb távon szeretnél dolgozni. Nálunk nagyon sokan ott maradtak annál a cégnél, ahol 6 hónapos gyakorlatukat töltötték. Sőt van aki már előtte elment főállásba és a munkáltatója leigazolja a 6 hónapos gyakorlatot.

Én most a navnál vagyok, vállakozók adatait viszem fel a számítógépbe, bizonylatokat, szerződésket stb. Néha fénymásolok, meg bizonylatokat párosítok. :D

2016. júl. 12. 00:20
 9/11 A kérdező kommentje:

értem

nálunk van a 15 hetes és kész, nincs 6 hónapos

2016. júl. 12. 07:11
 10/11 anonim ***** válasza:
BGE-n tanulok és az, hogy féléves gyakorlat nem a naptári időre vonatkozik hanem a tanulmányi félévre (szorgalmi időszak)
2016. júl. 14. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!