A felvi hogyan írja be tanulmányi pontoknál a természettudományos tárgyat?
Utolsó 2 éves átlagaim:
Kémia 9. osztály 3-as, 10. osztály ötös
Fizika 10. osztály 3-as, 11. osztály kettes
Biológia 11. osztály 5-ös, 12. osztály négyes
Földünk és környezetünk 9. osztály 5-ös, földrajz 10. osztály ötös (állítólag a kettő megfeleltethető egymásnak, legalább is a telefonban a felvin ezt mondták, de remélem is, már csak azért is, mert rendes mozaikos földrajzkönyvből tanultam, 9. osztályban a tantárgynak ezt a fajta jelölését nem is értem, de ez lényegtelen)
Nem emlékszem arra, hogy februárban írtam volna be valamit, de ha beírtam, akkor biztos a földrajzot. De a felvisek megnézik mindenkinél az eredményeket, és a legjobb párosítást írják be, vagy csak arra hagyatkoznak, amit én mondhattam? Kicsit a földrajz miatt aggódom mégis, de úgy emlékszem, hogy valahol azt mondták, hogy 2 tantárgy (utolsó) 1 éves eredményét is be lehet írni.
Viszont a felvi felületén nincs lehetőségem megtekinteni ezt a felületet.
Arra hagyatkoznak, amit te mondasz. A beszkennelt dokumentumok kizárólag ellenőrzési célt szolgálnak, nem fogják elkezdeni mind a százakárhányezer felvételiző dokumentumait végigböngészni pusztán emberbaráti szeretetből, hogy "hátha nem figyelt oda, és tudunk neki segíteni valahogy..."
Én is úgy tudom, hogy a két tárgy megfeleltethető egymásnak, viszont javaslom, hogy írj egy e-mailt, amiben állásfoglalást kérsz, hogy egy esetleges fellebbezés esetén tudj rá hivatkozni. Ha meg nem írtál be valamit, akkor sincs gáz, mert "legrosszabb" esetben is a két felvételi tárgyból duplázással ki tudják számolni a pontodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!