Diákigazolvánnyal kapcsolatban?
Nappali képzésben most végeztem el szakmunkásképzőben a szociális gondozó és ápoló szakot. A kormányrendelet ( [link]
alapján jogosult vagyok októberig a diákigazolványra. A suliban a hölgy mégis azt mondta hogy ő nekem már nem adhat ki ideiglenes diákigazolványt, mivel ideiglenessel jártam mert a kártyát korábban elhagytam.
Hogy is van ez most akkor?
"(3) A tanuló diákigazolványára a tanulói jogviszony megszűnését követő október 31-ig jogosult, kivéve, amennyiben a nem tanköteles tanulónak félévkor megszűnik a tanulói jogviszonya. Ebben az esetben a tanuló diákigazolványra az adott tanév március 31-ig jogosult.
(4) Abban az esetben, ha a hallgató
a) hallgatói jogviszonya az I. félévben szűnik meg, a hallgatói jogviszonyának megszűnését követő március 31-ig
b) hallgatói jogviszonya a II. félévben szűnik meg, a hallgatói jogviszonyának megszűnését követő október 31-ig
jogosult diákigazolványra.
(5) E rendelet vonatkozásában a Balassi Intézetben képzésben részt vevő személy – a Diákigazolvány igénylése alcím kivételével – hallgatónak minősül."
Nekem félévkor korántsem szűnt meg a hallgatói jogviszonyom.
Igényelhetek most még ideiglenes vagy rendes diákigazolványt?
19/F
Azt megtehetik, hogy a plasztik kártyát leadatják, mert az intézménynek érvényteleníttetnie kell.
Ekkor egy ideigleneshez hasonló doksit kell nyomtatnia ami a záróvizsgázott hallgatóknak ugyanúgy okt 31-ig szól. A hallgatói jogviszony ugyanis megszűnik a sikeres záróvizsga letételkor ami kb június.
Ha neked ideiglenes volt, legalább egy ilyen fenti papírt kellene kapnod.
Esetleg a diakigazolvany.hu oldalon nézz még körül vagy hívd fel az oktatási hivatalt ez ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!