Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elfog múlni ez az egész...

Elfog múlni ez az egész miután felvesznek?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évem borzasztóan stresszes volt. Iszonyat mennyiséget tanultam, mivel 2 évig kb semmit nem csináltam viszont év elején rájöttem arra hogy én tovább szeretnék tanulni.

Minden nap tanultam több órát. Volt hogy éjfélkor még a novellaelemzést írtam,hogy másnap betudjam mutatni a tanárnőnek. Az utobbi időszak viszont nagyon megviselt testileg lelkileg.

Írásbeli érettségi előtt hatalmas pánikrohamom volt,kórházban kötöttem ki mert nem tudtam mi ez.

Kaptam infis nyugtatót. Azóta egyszerűen állandóan stresszelek.

Májust végig tanultam. Minden nap 5-6 órákat és nagyon görcsöltem.

Szóbeli érettségin ki kellett mennem mert éreztem hogy kerülget a pánikroham, kalapált a szívem. Viszont meglett az eredménye igazából mert jól sikerültek az érettségijeim :)

Viszont a szívem azóta sem nyugszik meg. Nyugodt, normális hangulatomban mérve is 100-as a pulzusom.

Elmentem orvoshoz, csináltak EKG-t 106-os volt ott a pulzus.

Kardiológiára mentem magán orvoshoz még aznap ahol csináltak szívultrahangot, EKG-t, vérnyomásmérést.

Sinus Tachycardiát állapítottak meg, de a doktor úr szerint teljesen normális, egészséges szívem van. Sportolást és fogyást javasolt. Azt mondta tudna adni rá gyógyszert viszont ilyen fiatalon nem ajánlja mert könnyen rászokhatok és utána már nem lehet abbahagyni.

Szerintetek rendbe jövök ha felvesznek? Mit tegyek?

Annyira rohadtul tanácstalan vagyok. Minden nap félek a szívrohamtól, a pániktól, halálfélelmem van.

Menjek pszichológushoz vagy mi legyen? :/

20/l

2016. jún. 26. 13:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A kérdésre a rövid válasz: nem.

Énszerintem nem lehet egyszerre többfrontos harcot vívni. Éjszaka dolgozni járni, ez maga elég ahhoz, hogy felborítsa a szervezet jó működését, mint újabban ezt elkezdték feszegetni a kutatók. Aztán, az első félév sok felsőoktatásba lépőnél azt az érzést kelti, mintha a gimis négy évnyit kéne neki feldolgoznia...

Ugyanakkor az, hogy dolgozol, megakadályozza a házilagos módszerek hatékony alkalmazását. Ilyen például az autogén tréning, stb. De akár a fentebb említett sportolást is.

Kérdés, létszükséglet-e a kereset, vagy nem?

Ha igen, akkor próbáld ki két hétre a Frontint. De vigyázz, mert annak három frontos rossz hatása is lehet, egyrészt hozzászoksz, mint a drogokhoz általában, másrészt hozzászoksz, mint hatástalanná válik, harmadrészt meg fizikai agykárosodást okoz a tartós szedése. No, de két hét erre nem nagyon elegendő. Sok embert a Frontin nem nyom le, mint a nyugtatók, bár aludni jobban lehet tőle. Ha a Frontin mellett elkezded az önjavító kúrákat (a pozitív gondolkodás magában is segít), meglátod, mire jutsz. A pozitív gondolkodás felé az egyik lépés az, hogy ennyitől a szívroham még nem valós veszély. :)

Tudom, sokan vágnának vissza azzal, hogy én aztán nem tudok változtatni magamon, de ez a hülyeség.

Gondolom, nem leszek népszerű, ha azt mondom, van, aki egyszerűen a modern életre alkalmatlan, mert a napi stressz nála nagyobb reakciókat okoz, mint az átlagembernél. Van, akinél elég, ha elmegy remetének, vesz egy tanyát és önfenntartó gazdálkodást folytat, de azért ez nem mindegyikünkre igaz, van, aki fájlalná az autó, net, mozi, gyorsétterem, stb világot. A stressz okozta működésbeli anomáliák átalakulnak idővel, mondjuk 20 év alatt, "valódi" betegségekké, erre vigyázni kell. Aztán még, hogy ne legyek vidám, egy 106-os pulzus az semmit sem ér, támpontként, de bármelyik orvos azt fogja mondani, hogy tartósan az ilyen gyors pulzus jelentékeny élettartam-rövidüléssel jár.

Ja, teljesen laikus földlakó volnék, csak nyitott szemmel járok ismerőseim között.

2016. jún. 26. 17:34
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem akarok kihagyni évet mert már így is 20 éves vagyok.

Nem csúsztatok semmit mert 30 leszek mire lesz egy normális diplomám.

Emiatt is voltam ideges érettségin,mert tudom mi a tét. Ha most nem vesznek fel akkor én nem próbálkozom, mert nincs rá lehetőségem több. Anyuék nem néznék el nekem hogy most egy évig dolgozzak aztán pedig megint abbahagyjam és 26 éves koromra legyen diplomám csak.

Ez az utolsó esélyem.

Amúgy nekem van egy tervem hogy jogász lehessek ezen a szakon, vagyis ez által de ha nem jönne be akkor marad a kriminológia.

2016. jún. 26. 17:35
 13/14 A kérdező kommentje:

Nem gondolom magam életképtelennek, egyszerűen nekem ez elmondhatatlanul fontos. Ez nem annyit jelent nekem mint sok másnak akik csak azért mennek egyetemre hogy időt húzzanak, nem akarnak dolgozni, vagy "csak legyen valami diplomám"..

Nekem ez sokkal többet jelent, amit nem szeretnék részletezni, de ha nem sikerül az hatalmas pofánverés nekem.

2016. jún. 26. 17:37
 14/14 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy lehet, hogy az egyetemi vizsgák nehezebbek az érettséginél, de azokat meg lehet ismételni többször, ráadásul nem kell színötösnek lenni ahhoz, hogy diplomát kapj. Mondjuk én nem értem miért baj, ha 26 évesen lesz diplomád, ha valaki sokat tanul az szerintem mindig becsülendő. Én 19 évesen kezdtem az egyetemet, 25 leszek mire kézhez kapom a diplomát (igaz, az utolsó év már csak gyakorlat, tehát tulajonképpen dolgozni fogok, de fizetést valószínűleg nem kapunk). Ez így működik, de ezt szeretném csinálni, és elfogadtam ezt. Tény, hogy nem egészséges ennyit izgulni, szerintem is érdemes lenne elmenned pszichológushoz, hogy segítsen átvészelni ezt az időszakot. Nem szégyen az ilyesmi egyáltalán. Fejben nagyon sok minden dől el, és szerintem egy szakember sokat tudna segíteni abban, hogy alaposan megismerd magadat, és azt, hogy mire vagy képes és mire nem.
2016. jún. 27. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!