Attól még hogy kéttannyelvű gimnáziumba járok (tehát emelt angolt tanulok) tehetek emelt szintű kémia, biosz érettségit?
Figyelt kérdés
Kilencedikes vagyok gimiben.Azon gondolkodom,hogy emelt angolos,vagy emelt biokémiás legyek-e.Mindkettőnek megvan a maga előnye.Én konkrétan nagyon jó vagyok nyelvekből,és az iskolámban lehetőségem lenne 2-3 nyelv tanulására is,valamint angolból "bebiztosítanám" magamnak a nyelvvizsgát,ami kötelező,a többi meg csak plusz pontot jelent majd felvételikor egyetemre.Viszont ahová én szeretnék jelentkezni,ott előírás az emelt biosz,kémia érettségi,gondolom attól még le lehet tenni,csak kérdés hogy milyen esélyekkel indulok,nem-e vagyok hátrányban azokhoz képest akik természettudományi szakon végeztek.Remélem érthető a kérdés,előre is köszönöm a hasznos és értelmes válaszokat!2016. jún. 24. 13:45
2/3 anonim válasza:
Persze, hogy tehetsz. Max nehezebb lesz egyedül felkészülnöd.
3/3 anonim válasza:
szia!
én is kéttanos voltam, idén érettségiztem emelt angolból, kémiából és biológiából, mert a szak ahova jelentkeztem kérte a két emeltet.
nem vagy hátrányban! én 4 évig semmit nem csináltam konkrétan, nyilván sok angolórám volt, a nyelvet meg is tanultam, majd az utolsó évben ráfeküdtem a bioszra meg a kémiára... vagyis novemberben kezdtem el készülni, és nagyon jól sikerültek az érettségijeim, persze hozz kell tenni hogy nem voltak idén vészesek a feladatsorok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!