Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosként megéri jónak lenni?

Orvosként megéri jónak lenni?

Figyelt kérdés
Van ez az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű csoport,amely tagjai vállalják hogy nem fognak hálapénzt elfogadni. De miért nem? Én biztos nem mondom majd orvosként hogy nem fogadom el a hálapénzt hanem zsebreteszem. Mert ilyen ember nincs is ,akinek nem kell a pénz,maximum eljátssza hogy neki nem kell és csak álszentkedik. Aki meg tényleg olyan hogy nem fogad el hálapénzt,az meg azért teszi mert amúgy is sok pénze van,mivel magán rendel,de aztán benn műti meg az embereket a munkahelyén,ami ugyanolyan csalás. Ez is kétszínűség szerintem. Vagy csak a szegényektől ne fogadjam el,de a gazdagoktól igen? Megéri egyáltalán jónak lenni orvosként a mai világban?

2016. jún. 23. 12:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Van a környékünkön egy állatorvos.

Súlyos betegen vittem el hozzá a magánrendelésére. Sokáig kezelte, sok injekciót adott neki.

Amikor fizettem volna, mindig azt mondta, hogy Ha majd meggyógyítottam, akkor tessék fizetni.

Végül nem járt sikerrel a küzdelmük. Mentem hozzá, rendezni a számlát.

Kitalálod mi volt a válasza? Hogy hogyan fogadta?

– De hát uram! Mondtam, majd akkor fizessen, ha meggyógyítottam a kutyáját.

És tudod, nem csak munkadíjra nem tartott igényt, de a gyógyszerek árát sem kellett kifizetnem.

Sok éve volt ez. És tudod, az embersége megtérült neki anyagilag is.

Két évtizede minden kutyás ismerősömnek lelkendezek róla, s biztosan akadt köztük több is,

aki kipótolta azt a régi számlámat.

2016. jún. 23. 16:12
 12/14 A kérdező kommentje:
Én nem a pénzért akarok orvos lenni,hanem azért mert szeretnék az embereknek segíteni. Nekem ez az életem. Lehet jótékonykodni persze,de abból nem lehet megélni,meg a boltban kenyeret venni. És amennyi munkát már beletettem ,úgy érzem az lenne a fair ha én is visszakapnék valamit az élettől. Egyébként nem akarok soha Mo.-n dolgozni,mert külföldre akarok kimenni és már ott is leszakvizsgázni,úgyhogy ez a hálapénz nem is fog érinteni engem sosem.
2016. jún. 23. 16:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezt ismered, doktorkám:

Miért legyek becsületes, hisz meghalunk úgyis?

Miért ne legyek becsületes, hisz meghalunk úgyis?

2016. jún. 23. 16:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Az se kap kenyeret a boltban a munkájáért, aki nem kap hálapénzt, de rendes fizetést sem, mert minek emeljék, ha úgyis van HP egyesek szerint... Hiába tettek le pont ugyanannyit az asztalra, mint Te. Szerintem ők is meg akarnak élni valamiből, meg a betegek is szeretnének élni, de ha nem lesz orvos bizonyos szakmákban, mert mindegyik kimegy külföldre normális fizetésért, akkor nagyon sokan rosszul járnak.
2016. jún. 23. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!