Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyelvtan irodalom szóbeli...

Nyelvtan irodalom szóbeli érettségi? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A kérdésem az volna, hogy mégis hogy működik a szóbeli része a magyar érettséginek? Olyan értelemben, hogy ha teszem azt a kihúzott tételen a nyelvtant jól elmondom, de az irodalomhoz hozzászólni sem tudok, akkor mi van? Új tétel? És ha igen, akkor csak irodalomból? És ha mind kettőből újat kell húznom, és ugyanígy a nyelvtan megy az irodalom 0, akkor megbuktam a szóbelin? Illetve ha csak irodalmat kell újat húznom, de ugyanúgy nem tudok semmit, akkor is bukta? Nagyon tartok a magyar érettségitől...

2016. jún. 15. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a kettő együtt minősül egy vizsgarésznek. Ha az egyiket jól elmondod, a 12% már biztosan megvan, akkor is, ha a másikat egyszerűen visszaadod. De azért valamit rizsázz mindenről.
2016. jún. 15. 18:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Van egy két tétel amihez tényleg nem tudok kb semmit sem mondani... De köszönöm a választ, ez biztató számomra!
2016. jún. 15. 18:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy ha egyikből nem tudsz semmit, akkor póttétel. Mindkettőből, kivel együtt számít. Azt mondta nekünk a magyar tanár... lehet máshol így van, de erre én nem alapoznék.

Ma voltam bent, én is féltem, de irodalomból ott a vers/mű, ill. Mi kaptunk olyan könyvet is, aminek az elején egy rövid életrajz volt. Tudod mi vált be nekem? Nagyvonalakban tudtam mindent, miről szól , pl Arany János balladái (ezt húztam) -> Ágnes asszony-lepedő mosás- gyilkosságot akarja lemosni a lelkéről. Idézgettem a műből és saját gondolatot fogalmaztam meg, mintha az is le letz volna írva a füzetbe. Gyakorlatilag csak rizsázni kell. A nyelvtannál meg kapsz egy feladatot és kb arra épül az egész, az nagyon piti.

Engem nem tudtak leállítani, pedig az volt az a téma, amit nagyon nem tudok. Meg is kérdezte a vizsgaelnök, hogy ha eu volt az, amiről nem tudok, akkor milyen az, amiről tudok?:)

Ne aggódj, úgyis fognak segíteni :D

2016. jún. 16. 19:02
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem akkor ez így törvénytelen, ahogy nálatok van, persze szóbelivel kapcsolatban nem nagyon lehet reklamálni...
2016. jún. 16. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:
67%
De bizony, pont ezért lehet fellebbezni, mert ez eljárási hiba. Ha az egyik tárgyból elmondott felelet alapján megvan a 6 pont, és póttételt húzatnak, az durva szabálytalanság.
2016. jún. 16. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!