Nyelvtan irodalom szóbeli érettségi? (bővebben lent)
Nálunk úgy van, hogy ha egyikből nem tudsz semmit, akkor póttétel. Mindkettőből, kivel együtt számít. Azt mondta nekünk a magyar tanár... lehet máshol így van, de erre én nem alapoznék.
Ma voltam bent, én is féltem, de irodalomból ott a vers/mű, ill. Mi kaptunk olyan könyvet is, aminek az elején egy rövid életrajz volt. Tudod mi vált be nekem? Nagyvonalakban tudtam mindent, miről szól , pl Arany János balladái (ezt húztam) -> Ágnes asszony-lepedő mosás- gyilkosságot akarja lemosni a lelkéről. Idézgettem a műből és saját gondolatot fogalmaztam meg, mintha az is le letz volna írva a füzetbe. Gyakorlatilag csak rizsázni kell. A nyelvtannál meg kapsz egy feladatot és kb arra épül az egész, az nagyon piti.
Engem nem tudtak leállítani, pedig az volt az a téma, amit nagyon nem tudok. Meg is kérdezte a vizsgaelnök, hogy ha eu volt az, amiről nem tudok, akkor milyen az, amiről tudok?:)
Ne aggódj, úgyis fognak segíteni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!