Rossz szóbeli miatt vonhatnak le pontot az írásbeliből?
Tehát ha pl. valakinek van 90 pontja az írásbelin, de szóbelin gyengén szerepel, lehet, hogy végül átmegy a szóbelin, de nem kap pontot hanem még levonnak az írásbelin elért pontjaiból is? Tehát akkor az előbbi példával élve mondjuk 90 pont írásbeli éd szóbeli utàn 80 pont?
( Elméleti kérdés, mert holnapután megyek szóbelizni. )
Nekünk ofő mondta, hogyha rossz a szóbeli lehet nem kapunk rá pontot vagy vesztünk is vele. Tehát ha írásbeli 90 az ugye egy 4-es, viszont rossz felelet miatt összesen lesz 80 pontja valakinek ami 3-as.
Meg a kérdést azért is tettem fel, mert emelt törin volt írásbelin 65 pontom, tegnap megmondták a szóbeli pontokat ami 54 lett, de ez megriasztott, mert nem volt ilyen jó a feleletem, egy csomót kérdezgettek. Aztán arra gondoltam h lehet az összpontszámom lett 54, de akkor ezek szerint az nem lehet, ha már írásbelin megvolt a 65...
"Nekünk ofő mondta, hogyha rossz a szóbeli lehet nem kapunk rá pontot vagy vesztünk is vele. Tehát ha írásbeli 90 az ugye egy 4-es, viszont rossz felelet miatt összesen lesz 80 pontja valakinek ami 3-as."
Valószínűleg kicsit félreértetted az osztályfőnököt. Pl. a 90%-os írásbeli 5-ösnek felel meg. Ellenben csak a szóbelivel együtt adnak jegyet. Vagyis ha a szóbelin csak 20%-ot teljesítesz, az 90 + 10 = 100 pont (már ha 100 pont az írásbeli 50 pont a szóbeli, ez tárgyanként változó), ami viszont már csak 66%, ami 4-es.
Vagyis ez egy egyszerű százalékszámítási feladat. Az osztályfőnök meg annyit mondott valószínűleg, hogy szóbelivel még tudtok rontani a százalékotokon, és ezen keresztül a jegyeteken, ami logikus, ha a fenti példát nézed. Olyan nincs, hogy van 90 pontod írásbelin, és az összpontszámod ennél kevesebb lesz, mert negatív pontot nem lehet kapni az érettségi egyik részén sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!